Oglasio se Dačić povodom izjave kosovskog ministra da će Vučić biti uhapšen ukoliko dođe na Kosovo bez prethodnog zahteva 1Foto: Screenshot/TV Pink

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić osudio je izjave predstavnika vlasti u Prištini protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ocenio da je to poruka svim Srbima sa Kosova i Metohije.

Njihov je cilj da ih sve pohapse i proteraju, da etnički očiste Kosovo i Metohiju od Srba, a međunarodna zajednica mirno gleda ove izlive mržnje i besa prema Vučiću, Srbiji i srpskom narodu, naveo je Dačić u pisanoj izjavi.

On je istakao da im Vučić smeta zato što zahvaljujući njegovoj borbi nikada neće ostvariti svoj krvavi cilj i nikada neće postati članica Ujedinjenih nacija.

A Svečlja, kao osvedočeni separatista i pripadnik Oslobodilačke vojske Kosova, može da očekuje da će ga stići ruka pravde, poručio je Dačić.

Prema njegovim rečima, sama činjenica da se preti čoveku sa kojim vode dijalog u Briselu, pokazuje da oni ne žele nikakav dogovor, već samo sukobe.

Dokle će više međunarodna zajednica da ćuti i toleriše ratne bubnjeve iz Prištine, neka se opredele, hoće li rat ili mir, kazao je Dačić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari