Dajmel: Skot je slobodan da priča o političkim kretanjima u Srbiji

*Aleksandar Vulin: Ambasador prekršio pravila diplomatije u izbornoj noći *Zorana Mihajlović: Srbija želi odlične odnose sa SAD
Sve zaoštrenija retorika pojedinih zvaničnika Beograda prema ambasadoru SAD

Ostavite komentar


  1. A šta je sa pravima crnaca u Americi? Još uvek ih tretiraju kao građane drugog reda.

  2. Sve je to tacno ali dozvolite da unutrasnje stvari sami protestujemo i resavamo. Pitam se kako bi SAD reagovale kad bi srpski ambasador u Washingtonu komentarisao ucestala rasisticka krvoprolica po americkim gradovima, njihovo zdravstveno osiguranje koje uprkos programu Obamacare ne obuhvata milion Amerikanaca i sl?

  3. Zasto onda ne bi bio i Vulin slobodan da izrazi svoje misljenje ili pak nezadovoljstvo?!

  4. Ovi Ameri su izgleda navikli da nam se mesaju u sve ali proslo je to vreme zajedno sa vladavinom demokrata.

  5. Nije samo problem oko izjave za Savamalu nego oko cele price o opoziciji u Srbiji koji uzivaju pravo kod Skota kao da imaju podrsku 50% gradjana Srbije a ne samo 5%.

  6. Ako je Skot slobodan da komentariše politička kretanja u Srbiji, onda može i Vulin da komentariše postupke Američke ambasade. To je demokratija.

  7. Ti stvarno nisi normalna on ima pravo da napada državu koja mu daje gostoprimstvo a domaćin ne sme da mu odgvori.To tako kažeš samo kada je tuđa koža u pitanju ali kada je bilo prisluškivanje Merkelove siktali ste svi redom zato bolje ćuti i ne mešaj se.

  8. Slobodan je svakako da priča šta želi, samo je pitanje da li je to istina i na koji način nam urušava ugled

  9. Eto, Vucko je zbunio i botove! Posto CUTI, oni vise ne mogu da procene na koju stranu da krenu. A bas NIKO ne brani nasem ambasadoru da kaze kako u Americi ima rasizma. Posto ga kod nas, jeli, nema, i SVI Romi imaju zdravstvenu zastitu. Sasvim je druga stvar kada ministar optuzi ambasadora kako ima veze sa iskonstruisanim "atentatom" na premijera.

  10. Po Beckoj konvenciji nema pravo da se mesa u unutrasnje stvari zemlje u kojoj je ambasdor vec samo da predstavlja svoju zemlju.

  11. Mnogo oni sebi daju za pravo. Neka pokažu malo poštovanja prema nama pre svega zato što su u našoj državi.

  12. Poštovanje zemlje koja ti je pružila gostoprimstvo je neophodna da bi sve funkcionisalo kako treba,mogu da zamislim kako bi bilo da je situacija obrnuta.Obostrano poštovanje i nemešanje u stvari za koje nisi konsultovan drži odnose na visokom nivou.

  13. Malo je vise podignuta prasina oko svega, ali da Amerikanci vole da se sale na provokativan nacin, vole.A kod nas je malo nervoza zbog svega sto se desava, pa je pogresan momenat.

  14. Pa, naravno, nama Srbima za sve je kriva "propala" Amerika.Mi smo perfektni, zar ne? A i Rusi, takodje.Evo dokaza.Amerika ima problema sa prekorcenjem ovlastenja prem crncima, a o tome se protestuje i vode ostre rasprave na svim nivoima vlasti i u svim sredstvima inforrmisanja.A kod nas, svi smo, bre, beli i jos svi Srbi, ali ako nisi clan SNS I kritikujes Vucica, onda si neprijatelj, izdajica, strani placenik, rusitelj vlade, dobijes sipkom po glavi, a na televiziju ni glavu da pomolis, sve je okupirala Vuciceva glava.To nam je normalno, a brinemo se za Ameriki.Ruski ambasador nas vredja, naredjuje, uhvatimo njihove spiune i nikom nista. Ni kritike, ni mesanja u unutrasnje stvari, ni imena spiuna, sve je uredu, jer je ljubav-ljubav.To ti je ono kad uhvatis zenu, koju mnogo volis, sa ljubavnikom pa joj se divis kako je lepog izabrala.A i sta koga briga kakvi smo? Mi znamo da smo najbolji, zar ne?Alo, botovi, pamet u glavu.Nama je ministar policije covek osumnjicen za plagijat, a i gradonacelnik Beograda, a sami smo izgradili 7700 nelegalnih objkata.I jos bi nekom odredjujemo ponasanje i dijelimo "packe."

  15. Dosta je sa praksom da strani ambasadori rade sta hoce.Nismo mi valjda neka banana drzava,.Nase diplomate se tako ne ponasaju.

  16. Kakva je razlika izmedju Americkog ambasadora Skota koji je privremeno nastanjen u nasoj zemlji, i naseg drzavljanina zasto imate dvostruke arsine. Ako je Skotu dozvoljeno, zasto onda napadate Vulina.Zasto onda ne bi bio i Aleksandar Vulin slobodan da izrazi svoje misljenje ili pak svoje licno nezadovoljstvo.

  17. Samo se pitam kako bi reagovao Obama, kada bi Putin, nešto slično rekao Wasingtonu?

  18. Zaista ne vidim ptroblem u Vulinovoj izjavi niti je on sutradana rekao bilo sta drugo…Jednostavno receno Amerikanci niti bilo ko drugo ne treba da se mesaju u unutrasnje stvari Srbije cime ne ostavljaju prostora bilo kome da veruje da ce podrzati nasilnu promenu vlasti! Dakle, Vulin je rekao sve ono sto bi sam SAD ambasador trebao da kaže a ne da ga cela Srbija podseća na to!

  19. @Ziki

    I ti botu/spineru bi mogao da se bolje skoncentrises, izdrzao si citav komentar ali ti je u zadnjoj recenici promakla ijekavica.

  20. Ne znam sta reci ako on slobodan da prica, onda se isto vazi i za Vulina koji samo izneo svoje misljenje

  21. Србија је земља која поштује свачија права, али и сви њени грађани морају поштовати законе и морају схватити да влада неће дозволити никоме да се меша у унутрашње ствари које се тичу искључиво нас самих.

  22. E samo nek mi neko objasni gde nađoste te hiljade građana, kada ih se okupi jedva dvesta-trista.

  23. Kako bi oni reagovali da se ambasador Srbije ponasa u SAD kao Skot ovde? Ne bi im se dopalo.

Ostavite komentar


Politika

"Kako verovati nekome kome ne veruju ni njegovi birači": Profesor Oliver Tošković o pozadini protesta protiv iskopavanja litijuma 9

„Kako verovati nekome kome ne veruju ni njegovi birači“: Profesor Oliver Tošković o pozadini protesta protiv iskopavanja litijuma

Protesti protiv iskopavanja litijuma i šire mape potencijalno novog rudarenja po Srbiji se vezuju za ekologiju i pitanja zdrave životne sredine, iako su problemi iza njih dublji i vezani su za (ne)funkcionisanje države Srbije. Naime, ma koliko da nas brinu pitanja životne sredine, a naravno da bi trebalo da nas se tiču, jednostavnije rešenje bi bilo da se obratimo nekoj nadležnoj instituciji - kaže za Danas Oliver Tošković, profesor na Filozofskom fakultetu u Beogradu.

Naslovna strana

Naslovna strana za 31. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.