Dalibor Jekić pozvao Nikolu Dašića da podnese ostavku 1Foto: Z. S. M.

Komunalne usluge u Kragujevcu, kao što je Danas već više puta pisao, poskupljuju. Tim povodom reagovao je i Dalibor Jekić, narodni poslanik Stranke slobode i pravde i predsednik Gradskog odbora SSP.

– U Srbiji je međugodišnja inflacija u julu mesecu iznosila 4,3 posto, a u Kragujevcu je rast cena iznošenja smeća za poslednjih godinu dana veći za skoro 60 procenata, odnosno skoro 14 puta veći od inflacije. Komunalni sektor u gradu Kragujevcu je na ivici propasti, višegodišnje loše upravljanje, bespotrebno stranačko zapošljavanje, rukovodeća mesta na koje isključivo dolaze stranački kadrovi, zloupotreba javnih sredstava u stranačke svrhe su dovele do povećanih troškova i lošeg funkcionisanja komunalnih preduzeća, navodi Jekić u svom obraćanju javnosti i medijima.

Gradska vlast koju čine SNS, SPS i 300 Kragujevčana, po njegovim rečima, donela je odluku da još jednom u ovoj godini poveća cenu za iznošenje smeća za čak 40 posto.

– Umesto poboljšanja usluge iznošenja smeća, imamo situaciju da grad nikad nije bio prljaviji, prepuni kontejneri sa gomilom đubreta pored njih, a pored kontejnerskih niša kada se prođe oseti se nesnosan smrad, ističe on.

Takođe, pored poskupljenja iznošenja smeća od 1. septembra u Kragujevcu će cena parkiranja poskupeti za 27 posto.

– Od nove grejne sezone cena toplotne energije za paušalce će se povećati za 15,6 posto, za korisnike koji plaćaju po meraču u fiksnom delu će se povećati cena za 11,8, a u varijabilnom za 19 procenata. Kragujevčani su početkom godine imali povećanje cene vode za 20 posto, a ovih dana se susreću sa problemom zamućene vode i prinuđeni su da zbog brige o ispravnosti kupuju vodu za piće. Uveravanja od strane nadležnih da je voda ispravna nisu ubedila građane da je sve u redu. Sva ova poskupljenja će u značajnoj meri uticati na kućne budžete i pad životnog standarda Kragujevčana, a posebno penzionera i građana sa minimalnom zaradom, sumira Dalibor Jekić u svom saopštenju ispred kragujevačkog odbora SSP.

Dalibor Jekić pozvao Nikolu Dašića da podnese ostavku 2
Foto: Z. S. M.

Zbog celokupnog haotičnog stanja u komunalnom sektoru u gradu on javno poziva gradonačelnika Nikolu Dašića i Gradsko veće da podnesu ostavku, jer je to najbolje rešenje za građane Kragujevca, smatra Jekić.

Da podsetimo, kao što je Danas pisao ove i prošle nedelje zbog najave poskupljenja komunalnih usluga u Kragujevcu kao i pojave „žute vode” na kragujevačkim česmama već su reagovale stranke: Narodni pokret Srbije, SrCe, Zajedno za Šumadiju, Za Kragujevac – Znamo se!…

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari