Dan kada je vlast na demonstrante izvela tenkove

Prvi veliki miting u Srbiji održan 9. marta na Trgu republike u Beogradu

Ostavite komentar


  1. Dan kada je veći deo udbe i elite uz blagoslov zapada uspostavimo nakaradni sistem koji danas imamo. Tako da su nam tad privrednici i poljoprivrednici više proizvodili srestva informisanja bili kud i kamo mnogo više profisijonalna jaz bogatih i siromasnih bio manji zdravstvo i sirotinji pristupačnije fakulteti i škole su proizvodili kvalitetne kadrove danas autor Noža ćuti dete udbe je lepo naplatio svoj rad od udbeo uzeo novac od stranca zaštitu pa dok mnogi srbi trunu u hagu nož huškač i dalje pere mozak narodu o demokratiji gde sirotinja raja večito glasa za kapitaliste.

    1. Danas imamo sistem protiv koga smo se i 9.marta borili. Najveća greška 5.oktobra i jeste što nisu UDBU rasturili nego su dozvolili da nam oni koji su bili slika Miloševićevog režima dođu na vlast i definitivno unište Srbiju.

    2. Ja se sećam Vika kad sam u JNA dočekivali tada predsednika predsedništva SFRJ u Zadru.U z njega je bio Vuk Drašković kao šef kabineta predsednika predsedništva SFRJ(1984g),tada je i Šešelj bio naj mlađi doktor u SKJ.

  2. Moja studentska generacija je bila neustrašiva i nije imala mobilne telefone da samo bulji u njih i ništa ne razmišlja.

    1. Vaša studentska demonstracija se zakopala baš onda kada je trebala da ostvari svoje ideale, od tada pripoveda neustrašivost i krivi druge za propast.

  3. Dan koji su „pojele godine“. Dan koji nas je 30 godina kasnije, doveo na isto, diktatura „crveno-crne“ koalicije, „TV Bastilja“ i danas radi punom parom, samo danas vise nema onog pravog „Studija B“ ni radija „B92“, ali zato imamo „DANAS“, „N1“, „Novu s“… i gotovo nicega vise. Danas SPO vise ne postoji, Demokratska stranka je pred gasenjem a opozicija ( ona ako moze tako da se nazove ) jeste toliko „kilava“ i nesposobna da mobilise narod a kamoli glasace.Onda smo 09. marta 1991. godine i kasnije, mogli da idemo „glavom“, gde ovi danasnji tzv „opozicionari“ ne bi isli ni nogom. Kako sam kazao na pocetku, 30 godina koje su nam pojele godine ili kako Bora Pekic rece „godine koje su pojeli skakavci“ U iscekivanju nekog novog 05. i 06. oktobra, takodje izneverenih datuma, kada se bude ovo danasnje zlo predvodjeno Aleksandrom Vucicem i Ivicom Dacicem, konacno poslalo na smetliste ( djubriste ) istorije, sretan nam „propali“ 09. mart 1991. godine bivsi SPO-vci i DS-ovci … nadam se da posle trideset godina od svega nije ostalo samo ovo „OVCI“ moji sinOVCI.

  4. Rezultat je takav da smo majstorski izigrani i iskorišćeni. Deco, znanje i pasoš u ruke i neka vas bar iskorišćavaju za veće pare.

  5. Samo se secam sirotog policajca koji izgubi onako zivot , siroti covek iz policije , tu sliku necu nikada zaboraviti , da mi je da znam sta se htelo time i sta se dobilo time, nikada ne bih izasla tada sa Vukom, mada sma ga upoznala u Klubu novinara na trecem spratu i njega i gospodina Djuretica i prvog novinara kojeg su odpsutili zbog pisanja i to istinitog sta se zaista desava na KiM gospodina Bogavca , Vuk je tada bio drugi covek , steta, steta i za one koji su ga tada podrzavali a sada su po neki dosli ksebi shvatajuci sta se zapravo pogresno desavalo. iako im se cinilo da je to bas to sto treba Srbiji.
    Svako moze biti zaveden ali politicki zaveden , bas tada se mora dobro razmisljati .
    Mislim da danas ne bude opet „TRECI METAK“ , zato treba otici do Zvezdana i Legije i malo porazgovarati sa njima, ja mozda mogu da predpostavim ko stoji iza svega , verovatno isti , ne znam da li sam u pravu ili ne , ali eto porazgovarati sa Zvezdanom i Legijom , ne kosta nista .
    Takozvani „Treci metak“ je vazan i razmisliti o tome.
    Sinoc na Cirilici , melem, organska emisija , a pogotovu u vezi svih bedevija na politickoj sceni . Oprasta se nekima sto su u nekim trenucima mislili da pravilno razmisljaju .

    1. Zao vam „sirotog policajca“ a decaka od 17 godina ne? To je bila policija nacional- socijalistickog firera koja je bila spremna ubijati svoj narod. Posle toga krenulo je ubijanje na sve cetiri strane i platili smo i mi sami zbog toga. Duh jos nije zatvoren u flashu,vidi se po danasnjoj crno- crvenoj koaliciji. Jedina razlika je sto mogu samo nas u Srbiji da napadaju i zavadjaju jer druge narode stiti alijansa. Pobegose od nas svi k’o od kuge a foliramo se da smo med i krem od vanile.

    2. NA samo 100 metara od nesretnog policajca njegove kolege povlačeći se nih Kneza Miloša prema Nemanjinoj su počeli da pucaju „u vazduh“ bojevom municijom i to iz TTejaca sa izuzetnom prodornom moći. Na snimcima na televiziji moglo se jasno videti da pucaju pod premalim uglom i mogu da se prepoznaju lica svih policajaca koji su učestvovali u pucnjavi u „vazduh“ . Nikada se nije saznalo iz čijeg je pištolja ubijen Malinović koji nije ni učestvovao u protesu, a ni ime onoga ko je naredio da se puca „uzbrdo“ prema raskrsnici London na kojoj je ubije Malinović udaljen nekoliko stotina metara od policajaca koji su pucali u „vazduh“
      Isti onaj koji je odlučio da premlaćjue protestante umesto da ih neutrališe, a na kraju i izveo tenkove je odgovoran i za smrt Malinovića i policajca ali nikada nije sudjen.

  6. Vuk Danin MINISTAR Sloodana Miloševića .
    Vuk Danin drugi put ministar u vladi koju je promovisao Slobodan Milošević 3.3.2004.god.
    U noći 3/4 . 3. 2004. IZOREO JE HILANDAR OM MUKE I SRAMOTE.

  7. R.E.N.
    Iza svakog zida zid se novi javi…zbriši vidik slepi! Vaistinu, glavom se zid razbija! R.E.N.

  8. I kao nagrada supruga Vuka Danica kao invalid druge kategorije doživotni član uprave NISa,a SPO koalicioni partner SNSa,devedesetih bio ministar inistranih poslova kad je govorio da nikad nije bio protiv Miloševića.

  9. Kada bi sadasnja tzv opozicija bila u stanju da okupi ovoliko demostranata, ova crveno-crna koalicija bi opet izvela tenkove protiv naroda. Pogledajte obrazlozenja za svaku kritiku prvorodjenog, to je udar na drzavu, to je priprema atentata, ovolikog „pranja mozga“ svakodnevno na TV-ima,…

  10. …Danas kriminalci i narko grupe na narod zajedno sa policijom.Vlast ista,samo potpuno kriminalizovana.Predsednik onaj sa izjavom 100 za jednog.Nikakav napredak za 30g.Strasno

  11. Onda nas je Mićunović „uplišanio“ na Terazijama i tada počinje horor od 9 godina.
    A videlo se jasno kao dan da je svoj samoubilački gen Milošević preneo na Srbiju.

  12. Te davne 1991 godine desila se jedna velika prevara. Danas, 30 godina kasnije, program SPO i delimično LDP a promovišu SNS i sateliti. To je onda imalo smisla, danas, ulazak u EU i NATO integracije nemaju više nikakvog smisla. Ne raspada se danas država i društvo po svim šavovima. Danas se menja i slika sveta, ekonomije i svega što je postojalo. Mi smo na novoj mapi u preraspodeli crna mrlja, eksperiment, isprobavaju sve moguće vakcine, model države nepoznat, sprega kriminala, korporacija, službi gora nego u Kolumbiji u Eskobarovo vreme. Država u odumiranju. .Ne postoji segment društva imun na korupciju, samostalan bez upliva politike. Država provizorijum

  13. Tenkovi i nisu bili problem. Problem je što je to dan kad je Srbija prestala da se brije. Dojahala banda iz Hercegovine, a Srbijanci pritrčali da daju krv. Uhh, kako sam tog dana posato komunista!

    1. Tenkovi na ulicama Beograda prvi put posle WW2 bili su šok za Beograd i Srbiju.
      Tada je bilo jasno ko je Milošević i banda oko njega.
      To ni Tito nije radio 68.

  14. Miting protiv petokrake, sto je u redu, ali u ime tipa nacionalizma koji nas je sve ukopao i dalje nas ukopava. Isto kao i u ostalim ex-YU republikama. Koljimo se medjusobno a pljackajmo svako svoje – to je slogan balkanskih nacionalizama.

  15. Dosta vise sa komentarima tipa opozicija kilava, nesposobna, ovakva te onakva. Ljudi su non stop na udaru i pljuju ih i vredjaju sa svih strana. Setite se kako su od Jeremiceve zene napravili glavnog narko bosa na Balkanu kad ono, vidi vraga, narko bos kod onih koji pljuju, verovatno su jos tada poceli sa Jovanjicom i smejali nam se u lice. Pustaju abrove i pljuju one koji pokusavaju kako-tako da im se suprotstave uzvikujuci pri tom kako opoziciji zaboga, trebaju nova lica i imena a za to vreme jahaci apokalipse dacic, av, seselj, vulin i ostali jasu i mamuzaju sve nas vise od 30 godina. Urazumite se gradjani inace ako ostanemo i dalje neslozni nestacemo garant a posle ce biti kasno za pametovanje, ovi ocigledno planiraju sve da nas uniste, pogledajte samo u kom broju omladina ali i srednja generacija napusta zemlju.

  16. Demonstracije 9. marta 1991. nisu bile Miting proiv petokrake!
    „Miting protiv petokrake“ je održan 30. juna 1991. (a prisustvovalo mu manje od hiljadu ljudi)!

  17. Neuspeh 09. marta. je nespeh one demokratske, evropske, slobodoumne ali i parlamentarno monarhističke Srbije. Teško mi je kada ovo pišem, jer smatram da tada ona iskonska, prava i istinska Srbija nije uspela.

  18. Dan kada je umesto da se pre svih iz eks SFRJ Srbija prva obrati svim najvažnijim međunarodnim faktorima i institucijama i zatraži priznavanje države Srbije u AVNOJ-evskim granicama a zatim referendumom izjasni o državnom uređenju i krene u obnovu i razvoj institucija,09.mart je bio dan početka višedecenijskog „silovanja“ Srbije od strane udruženog spoljnog i unutrašnjeg faktora. Propadanje, unižavanje i svakovrsno uništavanje uz unapred osmišljene izgubljene plemenske ratove sa „velikim finalom“ NATO agresijom. Nakon toga srozavanje iz statusa kolonije u status protektorata najprljavijih tehnologija, deponije i resursa gotovo pa gratis radne snage svih profila i nivoa obrazovanja. Ostale samo razvaline i nedefinisane granice uz dominaciju bezakonja i mediokriteta sa gomilom iluzija i laži o tome da još ima šanse da se napravi država sa svim atributima i bez ponovljenih katastrofalnih grešaka iz dalje i bliže prošlosti. Poslednji pogodan period za tako nešto bio je od 2006,god ali su sve šanse prokockane i zauvek pokopane.

  19. Dan od koga 30 godina kasnije srbija nije uradila nista, postala 100x gora i pala u potpuno beznadje.

  20. Veci izdajnik ne postoji ,porodica draskovic je zlo koje je bez poroda jer i Bog je video koja su to dva zlotvora… Potpisnik za Nato i zbog sitnog profita ,plagijator kao sto je i plagijator neke casti ponosa ili bilo cega sto je krasilo srbe..to je jedna O od beskicmenjaka nalik coveku

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 5. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.