Dan Preda: Zabrinjavajući znak ruskog uticaja

Izvestilac Evropskog parlamenta za BiH za Danas

Ostavite komentar


  1. Забринули се другови због руског утицаја. Да неће и њима да одређују шта ће да славе? 🙂
    Уистину, ништа од раста БДП док год Срби буду славили Св. Стефана. Ако их то не наведе да почине национално самоубиство, стварно не знам шта ће.

  2. Ja ni malo nisam zabrinut ako je ovo sve znak ruskog uticaja. Ja sam zabrinut sto je bas sve i od poodavno pod uticajem "demokratskog" zapada na celu sa SAD. Kakav je problem ako srbi zele da saradjuju sa rusima? Ako zapad mrze ruse i svi drugi moraju da ih mrze? I iz kojeg razloga? Sta to rusi lose rade drugima? Kada zapadnom svetu nesto nije po cefu, oni odmah od komarca prave magarca.
    Sta je tu strasno sto je narod referendumom doneo odluku da 09. januar bude dan Republike Srpske? Reakcije su toliko burne da je to neshvatljivo. Srbi ne mogu referendumom ni da izglasaju dan svog entiteta, ali je zato zapad nekim narodima dozvolio da na srpskoj zemlji po prvi put stvore svoje drzave…

  3. Referendum je opasan znak eskalacije nestabilnosti ne samo u B i H nego i u regionu. Secesionistička politika M.Dodika odavno je poznata svima pa i medjunarodno zajednici i zaista je krajnje vreme da neko zaustavi tog čoveka, kao što sam već jednom napisao. Njegova jučerašnja prkosna izjava da će "biti još referenduma" prst je u oko EU. Dodik ohrabren ruskom podrškom greši ako misli da bi tek tako mogao da otcepi RepublikuSrpsku od B i H. I mala deca znaju da to NE MOŽE proći bez sukba i rata, zato je hitna akcija EU neophodna.

  4. Ne mogu da se složim s Vama, gospodine Martinov. Teško mi je da poverujem da Dodik ne zna da ne raspolaže nikakvim sredstvima kojima bi mogao da vodi bilo kakav rat, niti da mu nije belodano jasno da u toj stvari Rusija ne može da mu pomogne. Za razliku od svojih sledbenika, on nije ni neobavešten ni neinteligentan. Verujem da je cilj ovih manevara da se od bosanskih centralnih vlasti (ako takvo što postoji) i/ili zapada iznudi nekakva traljava i polovična akcija koja, kao takva polovična i traljava, ne bi mogla da ugrozi njegovu bezbednost i koja bi "učvrstila narodno jedinstvo" oko njega na vlasti za još neko vreme. I u tome mu iskustvo ide na ruku – u opštoj pomami "da se nešto učini", veliki su izgledi da se učini nešto sasvim traljavo i polovično. Najbolje što bi u ovom slučaju moglo da se učini je ništa. Besmisleni i neobavezujući referendum treba prosto ignorisati i raditi strpljivo na bitnim stvarima koje idu dalje od prazne simbolike i praznih gestova.

  5. Pa referendumi su doneli rat u bivšu državu.Stvar je što Evropa vodi politiku,i vide koju godinicu unapred.Bosnu su napravili ovakvu kakva je,stim što su tamo negde spremali nešto drugo,a to je lako ćemo sa Srbima.Odvratne siledžije.Sad pijte,tu "rakiju ste sami spremali,pekli".Referendume ste hteli sad gledajte,sve se kupuje a pamet nemože.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.