Danas saznaje: Spisak svih govornica i govornika na šestom protestu Srbija protiv nasilja

Ostavite komentar


  1. Zasto prsten oko prazne zgrade? Bolje prsten oko Pinka pa da vidite sta je „jeza“ i kako bi onda izvestavali sa protests ili o protestu.

  2. Gde vam je olenik otiso u kijev i priziva majdan u srbiji pa poslusace narod nato lobiste stidite se

  3. Svaki protest je vid nasilja, nebitno da li je od vlasti, opozicije, ili pak „obicnih“ gradjana (mada to se jos nije desilo, uvek ima spoljni faktor), tako da je apsurdno bilo kakav protest nazvati protest protiv nasilja…. Svaki protest zatvara ulic, ja osecam nasilje prema sebi jer mi je uskraćena sloboda kretanja. Posle svakog protesta grad bude prljaviji, to je nasilje nad gradom. Na svakom protestu se uzvikuju parole, pa i na ovom kako ga nazvaste protiv nasilja, a vecina tih parola je nasilnog karaktera…. Tako da braco moja, nasiljem protiv nasilja se ne ide, ovo nista promeniti nece, samo dzabe zevate u prazno i trosite vreme. Bolje bi bilo da svako od vas uradi neku korisnu stvar za svoje okruženje, i odmah ce biti bolje. Nije nama niko kriv, mi smo krivi, svako ponaosob, mali problem od svakog je veliki problem za društvo sumarno.

  4. Dajte poljoprivrednike kojima je obećano pa nije ispunjeno, dajte radnike EPS, rudare Kolubare, stanovnike Nedeljica. Svega 2 dana posle masakra održan je sastanak na kome je, ispod žita, usvojen zakon o otimanju javnih preduzeća, čemu je javnost ranije pružala otpor. Kako čitam, danas se otima EPS od građana Srbije preko fiktivnih Norvežana i Mađara. Moje mišljenje je da se to radi kako bi se ustoličila dinastija, i posle njih opet oni, da bi mali prestolonaslednik imao apanažu od strica, kad poraste. Zahtevi su nedovoljni. Mislim da bi bilo bolje tražiti prelaznu vladu, bez političara, bez prava da otuđuje imovinu građana Srbije, bez primene Nemačko-Francuskog plana, bez prava da dovodi nove Kineze, da uvodi sankcije drugim zemljama, da otuđuje javna preduzeća, dovodi Norvežane, da priznaje KIM, ili bilo šta slično. Na 9-12 meseci, dok se ne srede mediji i ne okončaju sudski procesi protiv članova današnje Vlade Srbije. Potom slobodni izbori, pa ko bude izabran, neka radi ono što je obećao u predizbornoj kampanji.

  5. Promena medija je možda dobar početak, ali verujem da je problem mnogo dublji. Sistem vrednosti društva je izopačen. Ne postoji stid, kritičko mišljenje već se ljudi diče glupošću i nagrađuju.

  6. Podrska, slicna opozicionim pricalicama, mu dodje kao : Puj pike,-nevazi se ! „Srbija protiv Nasilja“, mora biti „cvrst bedem“ preko koga ni na koji nacin Politicki „vlastodrsci“ sa svojom surovoscu, nemogu DALJE ! Nije isto: kritikovati i smeniti ! Ako je nesto ili neko POGUBAN, on mora biti SKLONJEN ! I dokle vise setati ipricati u prazno. Valjda SVI, ama SVI, nezadovoljni, da zbiju redove i krenu u SMENU nesposobnih i to je to ! Detinjariti znaci: rugati se samom sebi !

  7. Molim Vas, zašto se to radi? Ja mislim da nije uredu. Dajte malo osećaja za zajednički interes. Nemojte da igramo Vučićvu igru. On je veštiji nego što mislimo dok vičemo „gotov je“. Treba li da slušam govornika koji je za moj narod, za koga pouzdano znam koji je najviše stradao od genocida, govori da je genocidan? I sad ja treba ipak da nastavim da dolazim na proteste? Dajte molim Vas, nemojte nas deliti. U svojoj nameri da proteste predstave kao prozapadne, Hil i N1 će ih zapravo ugušiti. Mislim, ja ću ipak začepiti nos i doći (jer nas vlast ubrzano pljača, da bi prestolonaslednik Danilo bio finansijski obezbeđen, a ja to, i pored Marića kao govornika, ne mogu da podnesem), ali nije ovo dobro, pazite, stvarno, propašće nam protesti. Molim Vas, nemojte da tako radimo. Hajde da dođemo do slobodnih izbora, pa ako stvarno budu slobodni, ko pobedi nek priča šta misli da treba da priča.

  8. -raspustiće parlament
    -vršiće artiljerijsku pripremu preko medija
    -zabraniće dronove da bi lagali i broju učesnika
    ne glasaju na Kosovu ali u Srbiji glasaju po 5 puta …..

  9. Kao neko ko je potpuno indiferentan na vlast i opoziciju, smatram da su ovi protesti najobičnije maltretiranje ljudi. Predlažem opoziciji da se sabere, prepozna nacionalne interese i probleme sa kojima se suočavamo, odabere kvalitetne i nekompromitovane ljude i izađu na izbore, imaće moj glas. Ali gospodo draga, ne možete dobiti izbore inicijativama da su Srbi počinili genocid u Srebrenici, nejasnom politikom prema Kosovu i otvorenim lobiranjem za pristupanje u NATO, to jednostavno ovde NE PROLAZI. Zato SNS ima podršku kakvu ima i zato vi ne možete da dobacite do većine neophodne za formiranje vlade. To je moje viđenje situacije a vi ako hoćete objavite komentar, ako nećete baš me briga, nastavite da živite u vašim iluzijama.

  10. Nema stajanja.. Ovo ide do konačne slobode od okupiranog sns režima

  11. U textu stoji da je Sasa Jovanovic pilot i prijatelj Omeru Mehicu..
    Istina je da Sasa nit je pilot, nit je prijatelj Omera Mehica..nek organizatori vode racuna, ovo moze biti ozbipjan faul..

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.