"Danas smo još zabrinutiji za budućnost ove zemlje": Godinu dana ProGlasa 1foto: R.Z./ATAImages

Osnivači ProGlasa saopštili su danas da su pre godinu dana osnovali tu političku grupu građana, verujući da stvari u Srbiji mogu i moraju da se uređuju bolje.

„Pozvali smo građane da zajedno obnavljamo kritičko mišljenje, razorene institucije i slomljeni demokratski poredak i hvala svima koji su nam se odazvali na svakoj reči podrške, na svakom gestu ohrabrenja, na svim sugestijama i kritikama, na svakom glasu pobune“, navodi se u saopštenju.

Ističe se da su danas prilike gore nego što su bile pre godinu dana, ali se ukazuje da je nezadovoljnih i odlučnih građana više nego što ih je bilo tada.

„Ako smo pre godinu dana rekli da smo zabrinuti građani, danas smo još zabrinutiji za budućnost ove zemlje, ali nije dovoljno biti zabrinut, moramo nešto da uradimo, jer ako se ništa ne promeni, prilike u ovoj zemlji za godinu dana biće mnogo gore nego što su danas, a u nekim stvarima možda i nepopravljive“, upozorili su osnivači ProGlasa.

Navode da su 5. oktobra, 24 godine posle velike promene koja nije ostala trajna, s grupama građana iz čitave Srbije inicirali osnivanje saveza demokratskih organizacija Srbije, mreže građanskih pokreta rešenih da u Srbiji obnove solidarnost i pravdu, poverenje i nadu.

„Danas, na godišnjicu onog 6. oktobra koji se, nažalost, nije desio, najavljujemo da ćemo vam se uskoro obratiti s predlogom konkretnih mera za prvih 100 dana i prvih šest meseci svake buduće demokratske vlade u vremenu posle promena, za koje se možemo izboriti samo zajedno“, poručili su osnivači ProGlasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari