Danica Popović: Vlada sebi odsekla mandat

Ostavite komentar


  1. Izvor zelja nikad ne manjka. Vladi za resenje Ustava i KiM ne treba mnogo. Jedan potpis i deset dana pravdanja. Toliki je rok pamcenja glasackog tela SNSa. Sto se Korone tice; utisali su se telali koji su u nebo dizali vakcinu koja nam dolazi iz „bratskih“ i prijateljskih zemalja. Ili su ponudjaci promenili misljenje ili je bratstvo i prijateljstvo otislo preko okeana. Sta reci za privredu? Pa statisticki sve je moguce. 6% rast sasvim moguc ako nam je polazna stopa onakva kakva nam je za taj rast potrebna. Cuda se desavaju ali u bajkama .Realno! Ako je gledati za zadnjih deset godina sa rastom u proseku 1,7-1,9 na godisnjem nivou, ne vidimo da se ista promenilo sto bi nam ulilo nadu u neki veci rast. Jedino ako se ne zaduzimo i pocnemo da pravimo potemkinova sela. To ce nas sigurno odvesti u „zlatno doba“.

    1. Osam godina, bar dva puta godišnje slušamo tu priču o „jednom potpisu“, i? Nema tog, vama željenog potpisa. Kako vas više nije sramota da ponavljate jedno te isto, kao papagaji? Da li ste sposobni da osmislite nešto orginalnije?

      1. Ljubisa, da ne pricamo o uspostavljanju granicnih prelaza i ostalo, ko vodi Srbe na severu KiM Sengen… Kad znamo da nema ulaska u EU dok se ne prizna i ne dozvoli da se KiM uclanjuje u medjunarodne organizacije ZASTO SE PREGOVARA SA EU. Koga lazemo? Sebe ili EU. Nisu oni u EU ludi da daju pare za pristupni razvoj da im nije obecano da ce se jednog dana POTPISATI obavezujuci SPORAZUM.

  2. Pare od letovanja biće prolongirane zbog korone u nedogled i obećanje da će država vratiti novac do tada poklopiće se sa izborima i to je to.

  3. Postovanje cenjena profesorka!
    NESRECA VECINE. GRADJANA SRBIJE JE STO VERUJE LIKOVIMA NA SCENI.,STO SU SEBICNI,STO MISLE DA IMAJU STO ZIVOTA.,STO NEMAJU SAMOPOSTOVANJE I LJUDSKO DOSTOJANSTVO.
    NISMO VAS ZASLUZILI.
    KADA POSTANEMO SVESNI ,BICE PREKASNO.
    Ne zasluzujemo bolje od ovih i ovog kojeg gledamo 5 puta DNEVNO.

    1. Misliš, „cenjena plagijatorka“? Znači, samo tvoje mišljenje je ispravno mišljenje? Onaj kome ti veruješ je jedini kome svi treba da verujemo?

  4. Koja vlada isekla sebi mandat? Vučić joj je iseli mandat. Njemu trebaju jedni izbori za sve kada bude on trebao da bude na izborima. Misli da će tada svi glasati za njega a ujedno i za SNS pa da opozicije ne bude u skupštini makar to bila i današnja kvazi opozicija. Evo sada svima GARANTUJEM da mu je cilj da se proglasi za doživotnog „maršala“ kao i Tito. Zapamtite ovo pa me demantujte ( voleo bih) za par godina.

    1. Deda, kupi kilo leba, pa pravac Kalemegdan, hrani golubove, i uživaj u penziji, jer da su ovi tvoji ostali na vlasti, ti danas ne bi primao penziju.

  5. Sve se svodi na to da AV takvim potezom samo kupuje vreme, kako bi mogao sebi da obezbedi beg iz Srbije, sve sa opljačkanim novcem.

  6. Ja uopšte ne razumem te priče o „odsečenom mandatu“, „oročenoj vladi“ i tome slično.
    Na osnovu čega Vučić može da već sada kaže da će ova vlada trajati do 3. aprila 2022? Šta će se do tog dana desiti što će biti razlog da se raspišu novi izbori?
    Nisam pravnik, niti neki poznavalac Ustava (mada ga sigurno poštujem mnogo više od najboljeg studenta Pravnog fakulteta), pa zato možda grešim, ali koliko ja znam, izbori se raspisuju samo u dva slučaja:
    1. Redovni, kad za to dođe vreme.
    2. Vanredni, zato što je vlada izgubila većinu i/ili podršku u Skupštini.
    Pošto 3.4.2022. godine nije rok za redovne izbore, to znači da Vučić prognozira da će tog dana vlada pasti jer više neće imati većinu u Skupštini!
    Da li Vučić, pored svojim mnogobrojnih talenata, ima još i dar vidovidosti?

Ostavite komentar


Politika

"Kad dobiješ posao lobiste ’Rio Tinta‘, ideš tamo gde te firma šalje": Nakon Vučićeve izjave da će kancelariju predsednika Srbije premestiti u zapadnu Srbiju 10

„Kad dobiješ posao lobiste ’Rio Tinta‘, ideš tamo gde te firma šalje“: Nakon Vučićeve izjave da će kancelariju predsednika Srbije premestiti u zapadnu Srbiju

Jačanje lične vlasti Aleksandra Vučića na račun vladavine prava iza sebe ostavlja institucionalni pepeo, što je, takođe, zagađenje sredine u kojoj živimo, jedan je od komentara sagovornika Danasa na njegovu najavu da će kancelariju predsednika Srbije premestiti u zapadnu Srbiju, kako bi direktno razgovarao sa narodom o rudarenju litijuma.

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.