Danijela Nestorovićfoto M.K./ATAImages

Narodna poslanica Ekološkog ustanka Danijela Nestorović navela je da razume i važava bojazan roditelja nastradale dece u vezi Anketnog odbora za utvrđivanje okolnosti dva masovna ubistva u Srbiji, saopštio je Ekološki ustanak.

„Primili smo molbu roditelja dece nastradale dece u OŠ Vladislav Ribnikar – apel Predsedniku Narodne skupštine, narodnim poslanicima, Višem javnom tužiocu, predsednici Vrhovnog kasacionog suda…da se zastane sa radom Anketnog odbora Narodne skupštine do okončanja tužilačke istrage i sudskog – krivičnog postupka“, navela je ona.

Ali ona ukazala da kao advokat ima potrebu da pojasni da odredbe Poslovnika Narodne skupštine čl 68. Regulišu rad Anketnog odbora i mogućnosti odbora. Anketni odbor ne može da vrši istražne i druge sudske radnje.

„To su punomoćnici porodica oštećenih propustili da objasne i pojasne svojim klijentima. Ponavljam, razumem bojazan roditelja ali Anketni odbor je bio jedina šansa da se utvrde činjenice i okolnosti koje su dovele do nezapamćenih tragedija u OŠ Vladislav Ribnikar i u selima u okolini Mladenovca, kako bi se utvrdila objektivna odgovornost nadležnih ministara kao i kako bi se predupredila u budućnosti ovakve situacije! Tužilačke istraga će trajati do podizanja optužnica. Sudski – krivični postupak će trajati najmanje 3-4 godine. Šta bi utvrdio Anketni odbor ukoliko bi nakon četiri godine nastavio sa radom Razmislite šta radite“, zaključila je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari