Dara Džokić: Građani su opravdano nezadovoljni 1Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Prvenstveno sam stavila svoj potpis na listu umetnika koji podržavaju građanske proteste zato što sam za slobodu govora – ističe glumica Dara Džokić i dodaje kako smatra da svako ima pravo da kaže šta misli.

– Apsolutno sam podržala Nikolu Koju. Kao što sam se složila sa njim, takođe smatram da ovo društvo mora da poštuje i mišljenje Mikija Manojlovića. Plašim se da ponovo ne upadamo u zamku, da sve one koji drugačije misle razapinjemo, vređamo, proglašavamo neprijateljima. Ako tu vrstu rascepa protesti zameraju Aleksandru Vučiću, ne bi trebalo da slede takvu logiku. Lično se nisam uključivala u proteste jer nisu organizovani da bih u njima učestvovala. Građani su nezadovoljni s pravom zbog mnogih stvari, ali se to nezadovoljstvo mora jako pažljivo artikulisati da ima neki smisao. Treba da se zna ko to organizuje, koje stranke. Vi ćete možda reći da za njih nema medijskog prostora, jer su mediji okupirani, ali postoji Danas i još neki mediji gde se to još uvek može formulisati – šta bi novo u spoljnoj politici, šta je problematično u unutrašnjoj politici, šta je sa ekonomijom – smatra glumica.

Dara Džokić dodaje da joj se ne sviđa što joj se čini da se uletelo u neku vrstu tračarenja i da se komunikacija svela na uvrede.

– U tome neću da učestvujem. Ne morate voleti predsednika ali nemojte ga nazivati pederom, pič..ustim. To mi je odvratno. Takođe, vešala koja su se pojavila na protestu smatram nedopustivim. Moji lični prijatelji su i Bane Trifunović i Sergej Trifunović i Nikola Kojo. Bila sam devedesetih sa svojim narodom na ulici, ali ne mogu više u protestima da učestvujem na taj način. Nas kao društvo ljuljaju veliki problemi na svim planovima i ne mislim da je rešenje u tome „samo mi da ga skinemo“. Pa ti „mi“ su „naši“ za koje sam uvek glasala, ali se pitam da li su nešto shvatili iz svega ovoga – kazala je Dara Džokić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari