Darko Glišić: Dok predsednik lavovski radi opozicija traži cirkus 1Darko Glišić Foto: Beta/Milan Obradović

Predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Darko Glišić rekao je za TV Pink da sednica koju traži opozicija ima jedan cilj, a to je da se napravi cirkus.

Glišićev nastup na TV Pink prenosi SNS u saopštenju na svojim nalozima na društvenim mrežama.

To izlaganje obiluje teškim i uvredljivim rečima na račun desne parlamentarne opozicije posebno na račun Miloša Jovanovića, lidera Novog DSS-a, i Milice Đurđević Stamenkovski, predsednice Zavetnika, a takođe sadrži i velike pohvale za predsednika SNS i Srbije Aleksandra Vučića.

„Ne znam šta oni (opozicija) pametno mogu da kažu, jer sve što su pokušavali da glumataju je efikasno razbijeno. Sve što su do sada iznosili kao notorne gluposti, je dobilo jasan odgovor. Vučić se tih dvadeset i kusur sati prošli put nije pomerao, davao je odgovore, i njih sad jede jer su na svaku izmišljotinu dobijali i više nego jasne odgovore, rekao je Glišić, prenosi SNS.

„Žele sebi da daju šansu da probaju isto, još dramatičnije i energičnije, da divljaštvu daju novi ton. Ja ne vidim ništa drugo, vi napadate državni vrh jer pregovaramo? Srbija je u godinama iza kroz razgovor uspela mnogo toga. Da zaštiti narod, da obezbedi mir… Morate onda, da, ako vam se to ne sviđa, kažete šta je bolje… Samo nemojte ono što ste radili kada ste bili na vlasti, objasnio je Glišić, dodaje se.

Stamenkovski laže kako zine. Ona ako kaže „Dobar dan“ osvrnite se, da nije slučajno noć, dodao je Glišić, prenosi SNS.

„Svako njeno javljanje u skupštini bila je laž od prve do poslednje rečenice. Ana Brnabić njoj smeta, ona kao ima dva pasoša, a nema. Ona ima jedan. Stamenkovski se uhvati za ruku sa Jovanovićem, kaže da je on saborac… Pa čekaj, je l’ ti smetaju dva pasoša ili ne, rekao je Glišić, a objavila njegova stranka.

„Ostala je bez poslanika, opštinskih odbornika, kvazi političarka. To je rezultat njenih laži. Još jedna skupština, gde se izblamirala, i gde će se izblamirati, njoj će ugasiti stranku, ostaće bez još poslanika. Suština svega je da oni nemaju ni ideje, ni plana, ni programa. Uhvatili su se Kosova kao najbolje teme… Jadno je i bedno da vi, jedan najveći nacionalni interes koristite u te svrhe, rekao je Glišić, navodi SNS.

„Oni žele da dovedu do egzodusa, kao kada je Jovanović i ta vlast bila na čelu države. Puštani su albanski teroristi, Kurti, braća Mazreti… Imali smo masovno priznanje da je južna pokrajina nezavisna država, rekao je Glišić, piše u objavi SNS.

„Dok se razgovara u igri ste. Dokle god saslušate šta predlažu, vi znate šta je predlog. Možete da odbijete, kažete da to ne prihvatate. Ali, čim izađete iz toga, izolujete se… Vi nemate druge strane, nagrabusili smo. Obrali smo zelen Bostan. Imaćemo EU koja je na strani tzv. Kosova, nema srpske strane da se bori, i oni će reći „U redu, vaše odbijanje je za nas prihvatanje“ i onda je Srbija „ugasila“, rekao je Glišić, dodajući da ako smo u igri, možemo da ističemo svoju istinu i stranu, navodi SNS.

„Vučić je lavovski radio da se naša istina, interes i strana čuju, što je rezultovalo povlačenjem priznanja nekih zemalja, rekao je Glišić navodeći da je dobro što ostajemo faktor u Međunarodnim priznanjima, doslovno piše u objavi SNS.

„Sećam se kad smo 1999. godine rekli da nećemo da razgovaramo, i šta se desilo? Koliko glava nas je koštalo što nismo umeli kroz razgovore da se borimo? Još jedan od važnih nacionalnih interesa je mir na Kosovu i Metohiji, jer nam to garantuje i plate i penzije, i sve… To su naši vitalni nacionalni interesi za koje moramo da se borimo na dnevnom nivou, rekao je Glišić, prenosi SNS.

„Ovima se ne isplati da idu sa Vučićem u duele i sučeljavanja. Prošli put bolje da se nisu pojavljivali, dodao je Glišić.

„Kako je Glišić naveo, Jovanović i ostali su pustili teroriste da bi se dodvorili Zapadu, navodi SNS.

„Sve što se izdalo i što je iznevereno je izdano i iznevereno kada su oni bili na vlasti. Mi se danas nikome ne dodvoravamo, precizirao je Glišić, prenosi se u objavi SNS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari