Darmanović: Nećemo dozvoliti mešanje Srbije u unutrašnja pitanja Crne Gore

Ostavite komentar


  1. Moj predlog je sledeći: neka se svi srnogorci koji žive u Srbiji vrate u otadžbinu, a ima ih više u Srbiji nego u otadžbini, i da vrate „kadrovske“ stanove koje im je država Srbija dala, a neka srbi iz takozvane demoktratske crne gore dođu u svoju otadžbinu.

    1. E kako volite da ćerate. Mislili ste da ćete tako u Sloveniji, Hrvatskoj, BiH, Kosovu… Kad, ono, međutim… I, ne zaboravite – da vam nije bilo pravih Crnogoraca (od Peka Dapčeviča, pa nadalje), pitanje je na što bi Srbija danas ličila… Ali, vi ste izabrali Miloševića, i onda je sve pošlo po đavolu… Đinđić je pokušao da spasi što se spasiti može i nijeste mu dali, ali sad imate Vučića i srećno vam bilo!

      1. @Posmatrač sa strane

        A odakle je Milosevic? iz Crne Gore. I jos nesto, imas ti Mila Djukanovica, bivseg pomocnika Slobodana Milosevica, tako da brini ti o tome gde ste i kako cete zavrsiti. Komentari su ti kao da se javljas iz Svedske ili Norveske a ne iz tog Milovog feuda.

        1. Ogledalce, ogledalce, Crna Gora se ne miješa u poslove Srbije i najmanje što bi bilo korektno je da se Srbija ne miješa u poslove Crne Gore. Samo toliko…

          1. @Posmatrač sa strane

            Priznavanjem albanske paradrzave na Kosovu, podrzavanjem te paradzrave da dobije clanstvo u medjunarodnim organizacijama Milova drzava se i te kako mesa u unutrasnje poslove Srbije. Da li je Srbija mozda podrzala otcepljenje dela Crne Gore gde su Srbi vecina?Srbija je maticna drzava Srba te samim tim je i odgovorna za srpsku manjinu u okolnim drzavama i ima svo pravo da je stiti od fasistickih tendencija u tim drzavama kao i da stiti sopstvenu kulturnu i versku bastinu od otimanja od strane jednog diktatorskog rezima. I na kraju, cesto spominjes mesanje u tudje poslove a ti sam ne silazis sa srpskih sajtova i komentarises u tudjem dvoristu. kapiras sopstveno licemerje?

    2. Nisu ljudi saksije da ih neko premjesta. Da li bi se Srbi, koji zive bilo gdje, vratili u Srbiju?A i ako bi, sta bi s njima? Lako je teoretisati. Kakva teorija?

Ostavite komentar


Politika

Organizatori protesta za Danas: Kada će se održati naredni skup protiv litijuma i da li je nastupila pauza? 10

Organizatori protesta za Danas: Kada će se održati naredni skup protiv litijuma i da li je nastupila pauza?

Naredni protest protiv litijuma podrazumevaće istovremenu akciju na nekoliko lokacija u Srbiji, navode organizatori protesta za Danas, ne želeći da otkriju kada će konkretno uslediti to okupljanje, ali ni kada će obznaniti sledeće korake. Napominju da se protest trenutno nastavlja različitim vidovima borbe, između ostalog i obeležavanjem ugroženih mesta na aplikaciji "Gugl mape", a naredne aktivnosti, napominju, zavisiće i od namera udruženja "Ne damo Jadar" i SEOS.

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.