Šta znači de fakto priznanje Kosova koje Evropa traži od Vučića?

Ostavite komentar


  1. Ne očekujemo valjda da se Rusija i Kina više bore za interese Srbije od nas samih? De fakto priznanje u realnosti znači da smo Kosovo pustili niz vodu.

  2. Da li može neko da mi pojasni, jer sam se pogubio slušajući mnoge „eksperte“, kako je moguće da EU traži od Vučića da de fakto prizna nezavisnost Kosova, kada su mnogi „eksperti“ rekli da je on de fakto to već učinio!? Bukvalno svaki dan bombardovanje da je Kosovo prodato i predato, samo valjda niko nije obavestio Kurtija, SAD i EU, a onda odmah dođe tekst ili prilog kako Vučić to tek treba da učini.

  3. Sve sto opozicija treba da uradi da bi pobedila jeste da ponavlja svaku vucicevu rec u vezi sa kosovom. Dakle predaja nije opcija. Kasnije i tako moraju sta moraju, isto kao sto i on mora

  4. De fakto znaci da se ne protivi ulasku Kosova u UN. A kada udje u UN Kosovo (i bili koja druga nova drzava) postaju medjunarodno priznate clanice organizacije nezavisnih drzava, znaci sa punom nezavisnoscu. tada de jure priznavanje, odnosno nekakav papir o medjusobnom priznanju vise i nije vazan.

  5. Vučić je svojim postupcima u poslednjih 12 godina de facto već priznao Kosovo, da bi to sakrio od neobrazovanog naroda priča stalno o nepotpisivanju francusko nemačkog plana što bi bilo de iure priznanje, a to mu i ne traže. Ovo je sad samo predstava za javnost EU i Vučića.

  6. Nisam strucnjak kao mnogi ovde komentatori, ali bice de fakto to je to i ako ne postoji kao pravno tumacenje ali po meni to mu dodje kao CINJENICA, postoji, a ti ne moras da ga priznas, a za UN nas nece ni pitati imajuci u vidu ono iz Brisela i Ohrida. Ziveli

  7. „De facto“ признање неког територијалног ентитета, пре свега значи поштовање територијалног интегритета и суверенитета истог, уз признавање и свега осталог што је наведено у ЕУ предлогу. Недостаје само формално „De jure“ признање.

  8. Intelektualni nivo gradjana ( i seljaka….jer mnogi misle da su gradjani samo u gradu) Srbije dozvoljava svaku vrstu marifetluka i prevare a da oni tome pljeskaju. Samo probajte da, ogromnoj većini, objasnite nešto u malo dužim rečenicama… i videćete da su nit izgubili. Ovo važi, na žalost, za većinu u Srbiji. Kako onda objasniti komplikovane političke prevare? Nikako! 1.i 2.sv rat i posleratno bežanije od crvenih su Srbiju sveli na nemisleću masu. Bez uvrede, tako je. Ko god da je na vlasti samo treba da obećava zlatno doba.. I može da radi šta hoće. SVE zavisi od stranog faktora.. a znamo šta oni hoće!!! To vam je to!

  9. Usmeni dogov je validan kao i pismeni.Samo paraf na stranici i gotov posao.Čovek se drži za reč

  10. Sad će bagra da zarati sa celim svetom samo da ostane na vlasti a tobož da se bori protiv priznanja Kosova.

  11. Srbija nema veze sa Vučićevim pregovaranjem koje je doveo do potpisa sa svojim prijateljima!!

  12. Nije mi jasno šta Evropa i svet imaju da pregovaraju sa Vučićem kada on po ustavu nema ingerencije za to, to je kao da su samnom pregovarali ,a što se on svuda meša to je za ustavnog branioca .Pa u Zabeli na težak prisilan rad

  13. Šta znači de fakto priznanje Kosova koje Evropa traži od Vučića?
    Komentar: to znači da,. to sto je priznao usmeno da potpisuje…

  14. Mali Radoica
    Ako misi znao Kosovo je proglasilo ne zavisnost 2008godine, ali izgleda i da ne znaš koje tada bio na vkasti,raspitaj se malo ba ovim objektivnim medijima oni će ti otvoriti oči.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.