Dejan Bursać za posredni izbor predsednika Republike: Hoće li Vučić produžavati mandate?

Ostavite komentar


  1. Unapredjenje izbornog sistema trebalo bi razmatrati u smeru prvo smanjenja broja poslanika a zatim neposrednog izbora svih poslanika u svojim izbornim jedinicama izbegavajuci stranacke liste. Time bi se postigla neposredna odgovornost poslanika izbornim jedinicama a i nezavisnost pri glasanju. Ovim izbornim sistemom broj poslanika se svodi na broj poslanickih klubova jer kako kaze sef tako se mora glasati a diskutovati samo po toj direktivi uz odobrenje sefa. Ali ne terba zaboraviti da demokratija donosi samo pravo glasa u ukida pravo na hranu-zivot a posto smo mi zagazili u demokratiju tesko cemo izboriti izbore kakvi odgovaraju narodu.

  2. Jsdini način da se opozicija ujedini je tema “ VUČIĆ „. Ako teme,mete, nema mora se izmisliti. I zato opozicija predlaže da se Vučić ponovo kandiduje jer samo u tom slučaju mogu složno da nastupe.
    U protivnom nastaje haos ko je naslednik ….

  3. Bilo koji predsednik republike ne može i ne sme da izlazi van svojih ustavnih ovlašćenja, bio on jak ili slab. To što Vučić radi ne može se opravdati ni na koji način. On svakodnevno krši Ustav i izlazi iz svojih ustavnih ovlašćenja, prisvajajući ustavna ovlašćenja drugih državnih organa i instuitucija.
    Jedini odgovor za to njegovo ponašanje jeste da mu se sudi za takvo delovanje.
    To bi on kao lice iz pravne struke trebalo da zna, ali se svesno bavi vanustavnim delovanjem. Utoliko je njegova odgovornost još veća.

Ostavite komentar


Politika

Dr Dragan Milić odgovorio Vojislavu Šešelju: Ne, hvala, nismo na prodaju 10

Dr Dragan Milić odgovorio Vojislavu Šešelju: Ne, hvala, nismo na prodaju

“Ne hvala. Grupa građana “Dr Dragan Milić” nije na prodaju, a nije na prodaju ni grad Niš, ni volja građana Niša”, poručio je na mreži “Iks” predsednik ove GG Dragan Milić predsedniku SRS Vojislavu Šešelju, koji je apelovao na ljude sa Milićeve liste da se odlepe od njega i formiraju svoju opciju i da podrže vlast u ovom gradu.

Naslovna strana

Naslovna strana za 1. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.