„Jugosloveni neće tražiti svoju pokrajinu niti autonomiju“: Šta piše u Deklaraciji o jugoslovenskom nacionalnom pitanju?

Ostavite komentar


  1. neka status manjine traze u Hrvatskoj, BIH, Makedoniji, Crnoj Gori, Sloveniji….u Srbiji vide NE! Treba jugoslovenstvo proglasiti antidrzavnom politikom a te pokrete zabraniti

  2. Jugoslovena je najviše bilo medju Srbima, jer je Srbe bilo naj lakše zavesti, masonskim i kominternovskim obmanama.

  3. Svi hoce da su neke manjine, bilo sta. Samo da nisu Srbi u sopstvenoj drzavi. Toliko o Srpstvu. Bolje biti gej, Rom, Rus, Jugosloven, Masrsovac sta vec, zasticen si kao neka manjina kolko toliko. Srbijanci ne vode svoju drzavu nego Gejevi, Bosanci, Kosovari cak i Crnogorci se povukli nema mesta za njih u politici, presli na biznis, samo nema postenih Srbijanaca u vlasti sem ovih nekoliko prodanih dusa. Oni sluze da budu prava manjina i da ratuju za okolinu Srbije, Bosnu, Hrvatsku, Kosovo i gde pukne puska ajte Srbijanci.

  4. Hej Sloveni Jo’s ste zivi recvasih dedova.Mi stijimo postojano.kano klisurine
    Hocemo Jugoslaviju.
    Jugoslavija Jugoslavija ,zJugoskavija
    Mi.smo svi braca samo.su nas izdajice.i kukavice medju politicarima I oficirima izdali

  5. Biti jugosloven (malim slovom) nije nacionalna odrednica već političko opredeljenje, tako da ne mogu imati status nacionalne manjine. U isto vreme je političko opredeljenje u ravni sa fašističkim organizacijama i treba ga zabraniti.

  6. Hoce opet da nam podmetnu nekakvu Jugoslaviju i lazno bratstvo i jedinstvo. Nije samo Srbija Jugoslavija. idite pa zivite u drugim republikama. dosta ste nam zla naneli ovde.

  7. Koji bre Jugosloveni.Pa oni su osakatili Srbiju.Da nije bilo njih i njihovog kralja (cara Aleksandra) Srbija bi bila za 50% veća država.Rata ne bi bilo. A oni se sad javljaju.Pa njih dekretom treba zabraniti.Dovoljno smo se cepali još nam trebaju ti idioti.

  8. Ајте ви у Кумровец, па тамо тражите шта хоћете…

  9. Koča Popović je u svojim memoarima napisao doslovce: “ I od Albnanca si mogao napraviti Jugoslovena, ali od Srbina nikako“ Druže Tito tebe Srbi lažu, oni vole đenerala Dražu.

  10. Zbog ovih i njihovog kralja (cara) Aleksandra nam je država ovolika, a ne do Karlobaga i Virovitice.
    kad smo to dobijali kao pobednci u ratu kralj se malo zaigrao sa jugoslovenstvom mada su ga savetovali suprotno najbolji generali. I sada opet oni isti koji su nas u toj državi pocepali (Srbe) hoće i ovo malo jada da cepaju. Što to ne radite u Hrvatskoj , Sloveniji , Bosni…. Sram Vas bilo. Treba vas dekretom zabraniti. Idioti

  11. Ovo su teške posledice Titinog manipulisanja i ispiranja mozga.

  12. Samo Srbi mogu da se izjasne kao Jugosloveni. Da li ima i jedan Hrvat ili Musliman da su se izjasnili kao Jugosloveni?

  13. Komentar na komentare: „tako je bre [ovo bre baš onako srpski]. Purtite nas bre vi jugosloveni da uživamo u ovom našem ZLATNOM DOBU. Nemojte nam kvariti sreću.

  14. Imacete vi Srbende svoju Srbiju, samo polako… Ko moze da mi zabrani da budem Jugosloven, pa Srbija i Srbi nikada u svojoj istoriji nisu ziveli bolje nego za vreme Jugoslavije!

  15. Jugoslovdni su dali “ ŝut kartu “ Kominterni / Staljinu/ i jedini u istočnoj EU nizu bili ruska gubernija. Malo li je?

  16. Jugoslavija je bila po mnogim parametrima poslednja država u Evropi (osim albanije, ali oni nisu Evropa). Ko se bavio tim pitanjem, sve mu je jasno. Pa zašto su naši masovno išli da rade na zapad, zašto oni nisu dolazili ovde? Jugoslovenstvo je naše veliko prokletstvo, ali kaži to glupom narodu.

  17. Čitajte šta piše u Deklaraciji, ukoliko ste pismeni. Živeli Jugosloveni! Smrt fašizmu! IMA NAS!

  18. Ima nas i još više će nas biti! Živeli Jugosloveni ma gde bili, živela Jugoslavija! SMRT FAŠIZMU!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.