Dele se snimci – prvo Zrenjanin, a sada i Bač: SNS sprema pakete, opozicija piše krivične prijave 1Foto: Beta/Branislav Božić

Nakon Zrenjanina, paketi za kupovinu glasova se dele i u opštini Bačka Palanka. Aktivisti Grupe građana „Moj Bač – sloboda za sve“ i „Ujedinjene opozicije opštine Bač – Oslobodimo Bač“ snimili su kako čelnici ove opštine istovaraju pakete pomoći koji će se, kako tvrde, podeliti pred izbore u Baču za kupovinu glasova Srpske napredne stranke pred lokalne izbore 2. juna.

Prikolica kamiona puna kutija i sve se snima.

A na snimku koji je sačinio aktivista grupe građana „Moj Bač“ vidi se, kako nam je rekao, kako sekretar mesne zajednice Vajska, koordinator za romska pitanja u opštini Bač i članovi SNS tovare pakete za, pretpostavlja, kupovinu glasova.

„Na licu mesta nam je čovek koji deli te pakete vikao – Aleksandar Vučić jedan, Aleksandar Vučić jedan. Mislim da je to, da nije potreban veći dokaz od toga u koju svrhu su ti paketi. Pod broj dva, to su sve aktivisti Srpske napredne stranke“, kaže Milan Adamović iz GG „Moj Bač-sloboda za sve“, prenosi N1.

A onda je predstavnik Grupe građana „Moj Bač“ tužilaštvu u Bačkoj Palanci podneo krivičnu prijavu za davanje mita protiv učesnika na snimku.

„Ne može predsednik opštine ili bilo koji drugi funkcioner, da socijalno ugrožene kategorije tako potcenjuje, maltretira, zloupotrebljava i nudi pakete. Znači deli pakete i na takav način vrši krivično delo“, naveo je Zdravko Vulin iz GG „Moj Bač-sloboda za sve“.

A potom se slična situacija ponovila i u Baču. Tamo je u glavnoj ulozi bio direktor Javno-komunalnog preduzeća „Tvrđava“, direktor Poljoprivredne škole i dosadašnji predsednik opštine.

„Svedoci smo poslednjih dana, ne samo u Baču, nego i u Vajskoj i u Selenči kako funkcioneri opštinski idu po kućama sa paketima koje nose na tačno određene adrese, tačno određenim ljudima. Uglavnom su to stariji ljudi“, objašnjava Zdenko Kolar iz „Ujedinjena opozicija opštine Bač – Oslobodimo Bač.

A onda se ispostavilo, da je dosadašnji predsednik opštine i nosilac liste SNS-a zapravo prijavljen na fiktivnoj adresi, što mu je i omogućilo da bude kandidat na lokalnim izborima. Grupa građana „Moj Bač“ predala je zbog toga i zahtev MUP-u za pasivizaciju adrese.

„U tom zahtevu piše, da na tom mestu postoji objekat, koji nema dozvolu za izgradnju, i na toj adresi gde je on prijavljen ni nema nikakav objekat“, navodi Zdravko Vulin iz GG „Moj Bač-sloboda za sve“.

Na prijave opozicije za sada nema odgovora, a male su šanse da će ih i biti do 2. juna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari