Delegacija SSP sa senatorom Menendezom o usklađivanju Srbije sa EU 1foto: SSP

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas je sa saradnicima Borkom Stefanovićem i Marinikom Tepić u Vašingtonu predočio jasan stav SSP o važnosti usklađivanja spoljne politike Srbije sa politikom Evropske unije prema Rusiji, zbog agresije na Ukrajinu, saopšteno je danas iz te stranke.

Delegaciju SSP u Vašingtonu primio je predsednik Komiteta za spoljne poslove američkog Senata, jedan od najuticajnijih senatora Robert Menendez.

Senatoru Menendezu i njegovom timu delegacija SSP predstavila je predlog za formiranje regionalnog centra za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala čije bi sedište bilo u Srbiji.

Oni su naveli da korupcija i kriminal ne poznaju granice, a u ovako i formalno povezanoj saradnji domaćih i međunarodnih istražnih biroa, tužilaca i sudija, maksimalizovali bi se rezultati, a minimalizovali rizici, naročito pretnje domaćim nacionalnim pravosudnim organima.

Ponovljena je i snažna opredeljenost SSP o poštovanju Ustava Srbije po pitanju nepriznavanja nezavisnosti Kosova i Metohije, kao i demokratizacije Srbije zbog problema sa slobodom medija, korupcijom i lošom ekonomskom situacijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari