Nova skupštinska većina u Kosjeriću (SNS, URS, DSS, SPS-PUPS-JS i NS) smenila je Dragana Vujadinovića (DS) sa mesta predsednika opštine. Za smenu jednog od najuspešnijih čelnika lokalnih samouprava u Srbiji od prisutnih 25 odbornika na sednici SO glasalo je 15, dok je deset bilo protiv.


– Kosjerić je bio lokalna samouprava u Srbiji koja je u protekle tri i po godine realizovala najviše infrastrukturnih projekata, ali politika je, eto, svemoćna. O toj svemoći politike pisao sam u mojim knjigama „Obrnuta ekonomija“ i doživeo sudbinu onoga o čemu sam pisao – kaže Vujadinović za Danas.

Novi predsednik opštine trebalo bi da postane Milijan Stojanić, šef lokalne SNS i „vitez kulinarstva“, koji je saopštio da će kandidat za njegovog zamenika biti Dragan Vujić iz PUPS.

Na prethodnoj sednici lokalnog parlamenta sa mesta predsednika SO smenjen je Milan Štulović (DS), a za novog je izabran Željko Prodanović (DSS). Vlast u Kosjeriću je usklađena sa sastavom republičke vlade, nakon što su odbornici SPS i URS napustili savez s demokratama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari