Predsednik DS Dragan Đilas pozvao je čelne ljude Vlade Srbije Ivicu Dačića i Aleksandra Vučića da zaustave „dalje sprovođenje pogubne ekonomske politike Mlađana Dinkića, koja će već do kraja godine Srbiju gurnuti u bedu i siromaštvo“.

Demokrate su juče u Kosjeriću obeležile stranačku krsnu slavu Đurđevdan, a njihov lider Đilas je u obraćanju novinarima, podsetivši da je DS podržala potpisivanje briselskog sporazuma s Prištinom, ocenio da bi „ekonomska politika koju kreira Dinkić“ mogla bi da ima pogubne posledice, iste kao da je Sporazum odbijen. Kao primere za to Đilas je naveo „bezidejne ekonomske zakone, nerealan budžet, ogroman deficit i praznu centralnu kasu, koji će se izmenom propisa prebaciti na na lokalne samouprave“, uz zaključak da će životni standard građana postati katastrofalan.

DSS je takođe obeležila svoju slavu Đurđevdan, a lider stranke Vojislav Koštunica je u izjavi novinarima poručio da briselski sporazum treba da propadne i da je sadašnja vlast u Srbiji „odlučna da preda Kosovo i Metohiju lažnoj, samozvanoj državi Kosovo“. Koštunica je rekao da je odgovor DSS „šta valja činiti poznat“ i da se zalažu za mirne proteste. „DSS će podržati Srbe sa KiM u tom mirnom otporu i neslaganju s pravnim nasiljem. Jedan od prvih načina je veliki skup koji će kosovski Srbi organizovati u Beogradu 10. maja u 12.44 sati“, rekao je Koštunica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari