Demokrate iseljene iz stranačkih prostorija u Požegi 1Skupština opštine/Foto: N. Kovačević

Opštinski odbor Demokratske stranke u Požegi je ostao bez prostora za rad jer je, odlukom požeške vlasti i presudama sudova, iseljen iz kancelarije na Trgu slobode, koju je koristio duže od 20 godina.

Iseljenje iz prostora, čiji vlasnik je lokalna samouprava, obrazloženo je time što ta stranka nema odbornike u Skupštini opštine Požega, pošto je bojkotovala poslednje lokalne izbore.

„Ostali smo bez prostora za rad, zahvaljući sramnoj odluci Opštinskog veća Požege, a koju su doneli ljudi koji su članovi Srpske napredne stranke“,  saopštio je požeški odbor DS.

Mišo Marković, predsednik OO DS Požega, objašnjava za Danas da u zgradi mesne zajednice na požeškom trgu, iz koje su iseljene demokrate, postoji nekoliko kancelarija koje niko ne koristi, pa u jučerašnjem iseljavanju prepoznaje politički pritisak lokalne vlasti naprednjaka na DS.

Demokrate iseljene iz stranačkih prostorija u Požegi 2
Mišo Marković/Foto: N. Kovačević

„Nije ovde samo reč o prostoriji, već o političkom činu kakav do sada nije viđen u Požegi“, ocenjuje Marković.

„Iseljenje su mogli da zahtevaju pre tri godine, jer od tada ne učestvujemo u radu Skupštine opštine Požega. Ali, pitanje prostora koji koristi opoziciona stranka postalo je pitanje od „velike važnosti“ i to svega nekoliko meseci pred lokalne izbore“, naveo je Marković i podsetio na to da DS ima poslanike u Narodnoj skupštini Srbije.

„Celu deceniju“, dodaje, „DS je suočena sa mehanizmima koje Srpska napredna stranka koristi kako bi onemogućila njeno funkcionisanje“.

Demokrate iseljene iz stranačkih prostorija u Požegi 3
Foto: Privatna arhiva

„S obzirom na to da smo poslednje poštene izbore i ravnopravne uslove za sve učesnike izbora imali davne 2012. godine, ovaj mizerni postupak je očekivan od predstavnika SNS koji u političkim protivnicima vide isključivo neprijatelje“, poručio je predsednik požeških demokrata.

„Zaboravnost“  

„Saopštili su da nam oduzimaju prostoriju jer nemamo obornike u Skupštini opštine Požega, ali “zaboravljaju” da je takvih situacija bilo u prošlosti i da  nijedna lokalna politička organizacija nije lišavana prostora za rad na ovako nekorektan način“, poručo je Marković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari