sodros foto Arsenije Mandicfoto Arsenije Mandic

Demokratska stranka uputila je podršku aktivistima koji brane Šodroš i Staricu, te dodaje da će nasilnici i nalogodavci „kad-tad biti procesuirani“.

Izrazili su zabrinutost zbog sve češćeg nasilja usmerenog prema građanima koje prolazi bez posledica jer nadležne institucije ne reaguju, ali naglašavaju da će se demokrate nakon promene vlasti „pobrinuti da svaki slučaj nasilja nad građanima dobije svoj epilog, kao i da će javnost biti upoznata sa imenima počinioca i nalogodavaca“.

Iz DS-a dodaju da se scenario u kome neidentifikovana lica zavode red i plaše, maltretiraju ili tuku građane viđen mnogo puta od kada je Srpska napredna stranka na vlasti.

Navode kako su neki od njih tukli novinare i građane na prvoj inauguraciji predsednika Aleksandra Vučića, neki su „zavodili red“ na maltene svim protestima, a neki treći su sprečavali aktiviste i novinare da snimaju i postavljaju pitanja o izgradnji Linglonga u Zrenjaninu.

„Nečije privatno obezbeđenje je rasturilo kamp protivnika rušenja planine Starica, a neki drugi ovih dana u automobilima obilaze aktiviste u Šodrošu koji već dva meseca uspešno brane kamp od izgradnje mosta kome tu nije mesto. Bilo da su unajmljeni direktno od strane predstavnika vlasti ili mogu da rade šta god požele zato što neko žmuri na oba oka, jedno je sigurno – podršku Srpske napredne stranke imaju“, navode iz Demokratske stranke.

U međuvremenu, građani, aktivisti i novinari mogu da računaju na podršku i prisustvo demokrata i na to da će koristiti svaku priliku da ovu temu vraćaju i drže u žiži javnosti, zaključuju iz DS-a.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari