Demokratska stranka obeležila je u Pančevu krsnu slavu Đurđevdan, u prisustvu stranačkog vrha, članova Vlade Srbije i koalicionih partnera. Lider demokrata Boris Tadić poručio je da je DS ugrađena u temelje države, ali da epitet državotvorne stranke zaslužuje samo ako pokazuje solidarnost i nameru da pomogne onima kojima je to potrebno.

Tadić je pozvao članove DS na požrtvovanje u ostvarivanje državnih ciljeva i solidarnost s najugroženijim građanima Srbije. On je istakao da je DS spremna da od bivših protivnika, i u zemlji i u inostranstvu, stvara saradnike zarad bolje budućnosti Srbije. „Nemojte da se začudite ako u spoljnoj politici napravimo iskorake koji nisu konvencionalna politika, jer hoćemo i da na tom polju od protivnika stvaramo prijatelje“, naglasio je Tadić. Obeležavanju slave, u klubu Doma Vojske Srbije, prisustvovali su i predsednici SPO, PUPS i Jedinstvene Srbije Vuk Drašković, Jovan Krkobabić i Dragan Marković Palma, kao i potpredsednik SPS Žarko Obradović.

S druge strane, u restoranu Kalemegdanska terasa u Beogradu, na proslavi Đurđevdana okupili su se Tomislav Nikolić, Velimir Ilić i njihov domaćin Vojislav Koštunica. Lider DSS je rekao novinarima da njegova stranka, SNS i Nova Srbija sarađuju i sarađivaće u cilju raspisivanja vanrednih izbora. On je tako odgovorio na novinarsko pitanje da li će te tri partije formirati koaliciju. Predsednik naprednjaka Tomislav Nikolić rekao je da saradnja tri stranke ubuduće mora biti jasnija i opipljivija, dok je lider NS Velimir Ilić izrazio nadu da će SNS, DSS i NS zajedno izaći na izbore. Nikolić je dodao da bi ovim partijama još neko mogao da se pridruži i da su tu moguća „velika iznenađenja“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari