Demokratska stranka: Vandalski napad na kuću odbornice DS u Kovačici 1Foto: DS logo

Demokratska stranka (DS) je danas saopštila da je napadnuta kuća odbornice te stranke u Kovačici Snežane Toman Litavski i zatražila da počinioci „tog vandalskog čina“ budu što pre pronađeni i procesuirani.

„Nepoznati počinioci su u nedelju, malo iza ponoći, kukavički nasrnuli na kuću naše odbornice, gađavši je jajima i plašeći nju i njenu decu bukom, znajući da joj je suprug na radu u inostranstvu i da ovom bahatom i prostačkom piru nema ko da se suprotstavi“, navodi se u saopštenju.

DS je zatražila sveobuhvatnu istragu i kažnjavanje počinioca, navodeći da je taj vandalski čin izazvao zabrinutost i kod Toman Litavski i kod njenih komšija i sugrađana.

„Ako obesni huligani ovako nekažnjeno nasrću na imovinu izabranih predstavnika građana, postavlja se pitanje šta onda mogu očekivati obični građani. Zato zahtevamo sveobuhvatnu istragu i kažnjavanje počinioca koji nasrću na bespomoćnu majku dvoje dece ne bi li demonstrirali svoju moć i rešenost da se obračunaju sa političkim oponentima ovog mafijškog režima“, dodaje se u saopštenju.

Stranka je navela da Snežana Toman Litavski 25 godina radi kao vaspitačica u vrtiću „Kolibri“ u Kovačici, kao i da je u više navrata bila odbornica u lokalnom parlamentu.

„U prethodnom sazivu dok je bila odbornica, premeštena je iz Kovačice u Samoš gde je radila kao vaspitačica. Zbog svog opozicionog delovanja i ranije je trpela pritiske, tako da iz tog razloga opravdano sumnjamo da je motiv ovog napada politički“, dodali su iz DS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari