Demonstracija sile bez ikakvih ovlašćenja

Fenomen stranačke policije i događaji ispred Skupštine uoči Vučićevog polaganja zakletve

Ostavite komentar


  1. Povodom gore navedenog clanka, postoji pitanje:Kakva je razlika kvalifikacije policije kod biv.Pred.Milosevica-kao Pretorijanske garde i ovog sto se sad desava?

  2. Niste naveli prethodne vlasti koje su koristile parapoliciju u sličnim sučajevima niti kada su to činile.

  3. Bravo za celu redakciju Danasa, za hrabrost, istrajnost, medjusobnu solidarnost, odnos medju kolegama, odnos urednika prema novinaru, integritet, profesionalnost…Iskrena podrška!!!

  4. Ako postoji, kako je vi nazivate, ta parapolicija, kako je moguće da je u ovoj digitalnoj eri baš niko nije ovekovečio fotografijom?

  5. Fenomen parapolicije preuzet je iz nacističke Nemačke, došao do punog izražaja za vreme ratova devedesetih u ex-Jugoslaviji, a ponovo se pojavio u Srbiji sa ovom vlašću. I vrapci na grani znaju šta oni rade pred i u toku izbora. A zna se i ko upravlja njima.

  6. Ja ne verujem u ovaj članak!Svako može da izjavi šta hoće bez dokaza zarad nekog cilja a da pritom ne pazi koga i šta omalovažava!!!!Strašno!

  7. To što se Danas stavio u službu onih koji su izgubili izbore je sasvim u redu. To što su bilten pokreta "Ne da(vi)mo Beograd" i to može ako im se lepo plati kao što se njima plaća. Ali nije u redu nositi transparente i uzvikivali parole, takođe i ometati organe reda ili rerdare uredno prijavljenih mitinga. Mogu da mere santimetrima novoasvaltiranu stazu, da prebrojavaju ko je čestitao a ko ne i ne znam šta sve ne ali da izazivaju nerede a posle kukaju – to se kosi sa novinarskom etikom. I još nešto, znaju li današnji novinari šta je akreditacija. To je ono što visi oko vrata sa imenom, prezimenom, fotografijom, imenom novinske kuće i nazivom manifestacije sa koje izveštavaju. Bio sam novinar koji je izveštava sa FEST -a godinama teže sam je dobijao nego pasoš i ličnu kartu. Obezbeđivao sam skupove SPO-a i Otpora i uvek imao bedž… Nego, trebaju se svi naučiti redu pa i "Zavetnici" i babe narikače Sima Spasića koje sprečavaju dolazak bivše predsednice R. Kosova Atifete Jahjagu jer ne znaju kakvu medveđu uslugu čine nama raseljenim i onim Srbima što su ostali na KiM.

  8. Kakav karakter od coveka i tek sad se setio pa progovori u vezi toga, da nije jedan od onih sto su procentualno manje od 55%

  9. O kakvoj demonstraciiji sile se ovde prica??? Tu je bila i policija… To su verovatno bili inspektori, ne bi ih policija tek tako pustila da zavode red. Uostalom, koliko sam citao, samo oni koji su provocirali su bivali odvedeni sa skupa… Tako da ko trazi taj i dobije.

  10. Svasta sam imao prilike da cujem i vidim ali da neko trpi torturu od strane ovlascenog sluzbenog lica a da pre toga nije to zasluzio izazivajuci nered na javnom mestu, u to ne mogu da verujem.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.