Četiri činjenice o srpsko-ruskim odnosima: Da li nam je Rusija uvek bila prijatelj?

Ostavite komentar


  1. Da se krene dalje u prošlost našlo bi se još neprijateljskih poteza „bratske“ nam države. Koliko su nas samo puta prodali turcima!

  2. Šta zna Srbin šta je prijatelj! Neka mu neko već jednom kaže. Neko od stručnjaka za oblikovanje percepcije.

  3. Draga redakcijo Danas ovo je objektivnk izvestavanje. Vise ovakvih tekstova koji razbijaju “iluziju” tzv “ bratske” (gadi mi se cak i da napisem tu rec) Rusije koja je ukorenjenja kao kancer u drustvu u Srbiji.

  4. Naravno da nema prijatelja, pitanje je samo ko je manje neprijatelj. Ako tako gledamo onda je Rusija ipak ispred svih. Naravno nije dobro uzdati se u samo jednu stranu i po svaku cenu…

  5. Ovo je sve jasno, ali izgleda da još uvek nije jasno rusofilima, čitajući komentare.

  6. Konačno odličan tekst sa činjenicama. Kakvi bre rusi daleko im lepa kuća!

  7. Ima prijateljstava i prijateljstava. Među zemljama i državama za to nema mesta. Nisu vam prijatelji ni oni kojima ste potrebni samo zato da nad vama dominiraju.

  8. Uz obrazloženje da Rusi ne mogu biti veći Srbi od Srba. Šta je tu nejasno? Kad smo mi počeli da se polačimo, ustupajući Kosovu sve što nam je bilo zagarantovano, povukli su se i oni. Teško je pomagati nekog ko sam sebi odmaže.

  9. Све је у односу српског према руском народу, у томе је мали значај Путина и Вучића.

  10. @Станиша
    Ne vole svi Srbi Ruse. Naprotiv, više ima onih koji ih ne vole, ali se plaše da to javno kažu jer su rusofili skloni fizičkom obračunavanju sa neistomišljenicima. Razumeš?

Ostavite komentar


Politika

Đurić iz Rima: Italija ključni partner Srbije 10

Đurić iz Rima: Italija ključni partner Srbije

Italija je ključan partner Srbije i regiona Zapadnog Balkana, kako u ekonomskom razvoju, tako i u očuvanju stabilnosti i mira, posebno u zaštiti manastira Visoki Dečani i srpske kulturne baštine na Kosovu, poručio je danas u Rimu ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić, posle razgovora sa italijanskim kolegom Antoniom Tajanijem.

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.