Demuš Šaša: Nikada ne treba zaboraviti da su odnosi Zapada sa Srbijom kao ljubav pitona

Ostavite komentar


  1. Ovo je poredjenje bi bilo kao kada bi zamenili uloge Rusije I Ukrajine, I optuzili Ukrajinu za hegenizam zato zeli da povrati Krim. Naravno to je besmisleno jer je Krim sastavni deo Ukrajne kao sto je Kosovo Srbije.

  2. Brutalna i surova, ali tačna analiza koja nedvosmisleno prikazuje kako izgleda „partnerstvo“ sa zapadom: mi vama sto puta „špic u dupe“, a vi, ako jednom pogrešite čak i bez loše namere, još „dvesta špiceva“. I da se radujete što nije „trista komada“.

  3. Najdemokratskija i najevropskija stvar na svetu je druga albanska država-Kosovo, etnički čista. Manastiri na Kosovu su albanski, svako ko drugačije tvrdi je srpski hegemonista i Putinov pion. Sve ulice nose nazive po balistima, Musolinijevim i Hitlerovim saradnicima, sem onih koje su nazvane po pripadnicima UÇK, koji su, za razliku od Srba iz Banjske koji su teroristi-plemeniti i romantični borci za slobodu

  4. U EU lagarije o ZSO, članstvu u EU, boljem životu i investicijama više niko ne veruje. Verujem da je sada podrška EU članstvu u Srbiji i manja od 30posto, bila je i preko 70 tak kada su nas lagali početnih 2000 tih da samo da nađemo haške i optuzenike i eto SRJ/SCG uskoro u članstvu. Pa su rasturili SCG 2006 da bi se ostvario projekat Kosovo 2008.

  5. Kosovo nije vise u sastavu Srbije.Ono je nezavisna drzava krivicom Milosevica i njegovih asistenata,koji sada vladaju Srbijom,lazuci Srbe da je ono i dalje « nase « .Svi oni koji se protive priznanju kosovske nezavisnosti rade za Vucica i protiv mira na Balkanu.

  6. Odličan tekst, vidi se da kosovski Albanci imaju kvalitetne analitičare, a nas Srbe spašava kao i uvek geografija. Da parafraziram Momu Kapora: „Divna zemlja, bogata, lepa, sve joj bog dao osim pametnih stanovnika“

  7. Poređenje Rusije,Srbije,Japana,Nemačke je besmisleno. Nemci i Japanci krenuli da osvoje svet, i saveznici odmah posle rata im umupali miljarde dolara u njihovu obnovu. Japan spasen optužbi za genocid u Aziji, sačuvan Car od sudjenja za ratne zločine, Zapadni deo Nemačke postao jedan od osnivača EU 12 godina posle rata i pohoda na ceo svet , od 1945 je zapad radio sve da se Nemačka ponovo spoji (jedini slabi otpor tok ideji je bio u UK od strane Tacerke ). Srbiju mrcvare za članstvo u EU skoro dve decenije, otvorili za dve decenije malo više od polovine poglavlja , stalno nam se namece teza da smo jedini krivi za sve ratove 90 u koje su umešani i mnogi sa zapada Berlin,Vatikan…nameće se stalno i teza da prihvatimo da smo genocidan narod iako nam serviraju da je to zločin pojedinaca a ne naroda i drzave, pa što je onda UK pre neku godinu htela da onu rezoluciju o genocidu provuče u SB UN, koja bi prošla da Rusija nije stavila veto ) .Srbija je za razliku od Nemačka u oba svetska rata bila na strani pobednika ,možda nas upravo zbog toga i Nemačka najviše koči na putu ka EU i nametnula stav sa u EU možemo samo ako priznamo Kosovo . SSSR kasnije Rusija su dobile miljarde dolara za prihvatanje rušenja Varšavskog pakta, ujedinjenje Nemačke, povlačenje ruske vojske iz DDR…njima su obećali početkom 90 usmeno da se NATO neće širiti pa je u NATO ušao skoro ceo Varšavski pakt i pride 3 ex SSSR republike , a greška je i to što je EZ kasnije EU uvek govorila da od clanstva Rusije u EZ/EU nema nista ( da li zbog toga što bi imali jedno 40 postto evroposlanika više u EP od Nemačke kolovodje EU).

  8. Kad dvanaest godina podržavaš POGREŠNOG šta da očekuješ? Sve suprotno od očekivanog.Inače Srbija je SIGURNO u zagrljaju pitona.Ruskog…Usmrtnom zagrljaju.

  9. Uporediti samo ovog Albanca i Lea Besirija, docenta Zareta, Sonju Biserko i ostalu ubojitu drugosbijansku gerantoligiju….sve jasno. Mi smo u stisku kupljenih diploma i titoistickih diplomaca..

  10. Kako vam ne dosadi da svakodnevno ponavljate jedno te isto, srbofobno mantranje? U svakom tekstu iste fraze, iste konstrukcije, iste teze, uvek Srbija kriva, samo se menja ko to izjavljuje. Smara.

  11. @Sergije Miletic

    Ne postoji kolektivno kaznjavanje oduzimanjem teritorija, Milosevic i ekipa su poslati u Hag i kaznjeni i tu je kraj. A ako postoji, ima tu dosta kandidata u regionu koji bi onda trebali ostati bez teritorija, izmedju ostalog i Albanci. Svi oni koji se zalazu za legalizaciju albanskog separatizma i nagradjivanje albanskih nacionalista, za krsenje medjunarodnog prava, jednostrano pomeranje granica su mentalno, intelektualno i moralno na nivou obozavatelja Milosevica iz 90-tih ili Putina sada.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.