Demuš Šaša: Šta je Kurtiju uspelo protiv Vučića?

Ostavite komentar


  1. Pa uspelo mi je šta mu je uspelo, iza Kurtija stoji kolektivni zapad i možemo samo da sačekamo da se odnos snaga u svetu promeni pa da iskoristimo to i vratimo Kosovo i Metohiju tamo gde joj je mesto, u sastav Republike Srbije.

  2. Ma koliko to vama neverovatno zvučalo, poštovanje predsednika, od naroda izabranog vođe nije odlika fašizma – što vi ovde pokušavate da predstavite narodu (dok, onako, licemerno, s vremena na vreme pišete o lepim vremenima pod bajnim drugom Titom).

    Sa druge strane, odlika fašizma jeste vršenje pritiska na jednu etničku zajednicu sa ciljem njenog nestanka na određenom prostoru – što se na Kosmetu dešava već… duže vreme.

    Dakle, nemojte da mešate babe i žabe, nemojte da zavađate narod dok nam preti opasnost od Šiptara i njihovih sponzora.

  3. KLJUČAN FAKTOR JE VREME
    Stvari polako postaju jasniji.
    Šta se najverovatnije može desiti u sledećih par meseci?
    Pitajmo se zašto Srbija uporno insistina na ZSO?
    Evo odgovora;
    Setimo se da je 1953. god. Ibarski Kolašin pripojen KiM zbog izgradnje hidrosistema Ibar-Lepenac i jezera Gazivode.Dakle uprava nad Gazivodama i Trepčom (ako se ostvari ZSO) je za Srbiju pozitivno. A sad će neki da graknu – da će Albanci tražiti Bujanovac i Preševo. E to je sad nemoguće jer su oni prihvatili i potpisali rešavanje problema na teritoriji KiM bez promena granica.Severni deo reke Ibar je u Srbiji tom akumulacijom jezera Gazivode faktički upravlja Srbija. Tako da pravljenja ZSO za onih 6 srpskih opština južno od Ibra i eksterotijalnost SPC i njenih Metoha su logična posledica političke nagodbe. Tim neporecivim faktima za Srbijiu je voda iz jezera Gazivode faktički modus vivendi ostvarivanje ZSO na KiM i opstanka svih Srba na vekovnim ognjištima. Jer ako voda sa Gazivoda ne bi došla do termoelektrana onda bi morale da prestanu sa radom u roku od desetak sati.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 9. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.