Desnica ispred RTS-a zatražila da se sporazum o Kosovu pročita u svim informativnim emisijama 1Printskrin Fejsbuk

Predstavnici parlamentarnog desnog bloka Novi DSS, POKS, Zavetnici i Dveri obratili su se novinarima ispred zgrade Radio-televizije Srbije i rekli da će ostaviti na pisarnicu zahteve, u kojima se, između ostalog traži, da se u svim informativnim emisijama pročita tekst francusko-nemačkog sporazuma o Kosovu, kao i aneks sporazuma.

„U Srbiji su zatvoreni svi institucionalni i medijski kanali, kako se ne bi čulo drugačije mišljenje od onog koji nameće vladajuća stranka. Imate potpuni tajac po pitanju prihvatanja novog zapadnog ulitimatuma u formi prihvatanja sporazuma o normalizaciji, čiji je aneks juče Petar Petković počeo da primenjuje u Briselu“, poručio je Boško Obradović, lider Dveri, dodajući da o francusko-nemačkom sporazumu nisu odlučivali ni Vlada, ni Skupština.

Dva su ključna zahteva, prvi da se tekst sporazuma i aneksa pročita u svim informativnim emisijama RTS-a, a drugi da se emisije otvore za debatu, gde bi ravnopravno učestvovali svi oni koji su za, i koji su protiv francusko-nemačkog sporazuma, dodao je Obradović.

Isto pismo biće dostavljeno i RTV i svim televizijama sa nacionalnom frekvencijom, a makar ovu prvu tačku trebalo bi da ispune i sve dnevne i nedeljne novine u Srbiji (objavljivanje teksta sporazuma i aneksa u celosti), pa da onda vidimo šta građani Srbije ima da kažu na tu temu, napomenuo je Obradović.

„Zašto vlast krije ovaj sporazum ako je on dobar za građane Srbije i naš narod na KiM, zašto ga ne dobijemo na poklon na svoju adresu, kada je to tako dobar, poručio je lider Dveri, i zaključio „šta oni kriju, kriju izdaju i predaju KiM, i protivustavni dokument“.

Bojana Bukumirović iz stranke Zavetnici, koja se obratila umesto liderke Milice Đurđić Stamenkovski, rekla je da u medijima možemo čuti o kretanjima funkcionera SNS, o svečanom otvaranju nekog prelaza, a o francusko-nemačkom ultimatumu, o EPS-u, ni reč.

Građani su isključivo obavešteni o jednom novinaru, to su najbitnije vesti o našoj državi, koji je otišao u zatvor odbijajući da plati kaznu, da li je to tema od državnog i nacionalnog značaja, dodala je Bukumirović upitavši da li o tome „treba da nas informišu Kurtijevi mediji“.

Zaključila je da je ovakav medijski mrak bio samo za vreme režima Josipa Broza Tita pa sad u režimu Aleksandra Vučića.

Desnica ispred RTS-a zatražila da se sporazum o Kosovu pročita u svim informativnim emisijama 2
Printskrin Fejsbuk

Zahtevamo od rukvodstva RTS da ukažu poštovanje građanima Srbije i da ih informišu, a kada to urade, građani će moći da odluče, da li je taj sporazum dobar za Srbiju ili je ultimatum, poručila je.

Vojislav Mihailović, lider POKS, poručio je da RTS više nije javni servis već je to obično glasilo vladajuće stranke i ovi zahtevi su poslednji apel da se vrate svojoj pameti i da objektivno izveštavaju o događajima u Srbiji.

Miloš Jovanović, lider Novog DSS-a, potom je pozvao da se skine crveni zastor sa velikog plakata na kome je uz komentare odštampan tekst francusko-nemačkog sporazuma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari