Saznajemo: Desnica možda ipak na jednoj listi, intelektualci među kojima je i Matija Bećković iniciraju sastanak lidera stranaka 1Printskrin parlament.rs

Lideri parlamentarnih desno orijentisanih stranaka u narednim danima mogli bi se naći za jednim stolom kako bi pokušali da dogovore zajednički izlazak na izbore. Sve na inicijativu grupe intelektualaca među kojima je i akademik Matija Bećković, saznaje Danas.

Naime, „četverac“ intelektualaca – Ratko Ristić, Milo Lompar, Miloš Ković, i Matija Bećković, zalažu se za jednu listu parlamentarne desnice, rečeno nam je iz vrha dela ovih partija.

Ristić će biti, kako je našem listu potvrđeno, kandidat Dveri i Zavetnika za gradonačelnika, a deo ove koalicije i Ković.

Lompar je blizak Narodnoj stranci, na čijem je nedavnom Glavnom odboru i govorio, dok je Matija Bećković, kako nam je rečeno, naknadno uključen, pre svega kako bi „vršio pritisak“ na koaliciju NADA, Nove Demokratske stranke Srbije i Pokreta obnove Kraljevine Srbije. Bećković je i ranije učestvovao u kampanji POKS-a.

Saznajemo: Desnica možda ipak na jednoj listi, intelektualci među kojima je i Matija Bećković iniciraju sastanak lidera stranaka 2
foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Ideja im je, kako nam kažu sagovornici iz političkih krugova, da narednih dana organizuju sastanak na koji bi pozvali lidere ovih stranaka i uticali na njih da naprave dogovor oko jedne liste.

Ovu informaciju su nam potvrdili u Zavetnicima i Narodnoj. U Dverima nam je, s druge strane, rečeno da takvu infomraciju nemaju, kao i u Novom DSS-u, iz kog su precizirali da na nikakav sastanak nisu pozvani.

Podsetimo da su Dveri i Zavetnici formirali koaliciju „Narodno okupljanje“, koji su pozvali i druge opcije koje se protive evropskom sporazumu Beograda i Prištine da im se pridruže. Iz koalicije NADA su ispostavili dva uslova za formiranje jedne liste – nesaradnja s režimom nakon izbora i formiranje vlasti sa proevropskom opozicijom gde god je to moguće kako bi se skinula vlast. Dverima i Zavetnicima sporan je ovaj drugi zahtev. Iz Narodne stranke se zalažu za jednu listu, a po svemu sudeći koalicije sa strankom Dosta je bilo, o kojoj se spekulisalo, neće biti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari