Zbog iskopavanja litijuma jača desna opcija, ali ne i desničarske stranke: Zašto je to tako?

Ostavite komentar


  1. Kako razumeti ne razumljive i nepomirljive činjenice. Priča o levici i desnici je čudna, ja bih rekao smešna, pa zar na valasti u koaliciji nisu i levica i desnica. Kako? Kako je moguće, da dve suprostavljene političke opcije sarađuju i da donose nekakve odluke i zakone, kada zanamo da desnica zagovara brutalan kapitalizam, a levica socijalnu ravnopravnost? Da, to je u teoriji u praksi postoji samo jedna politička opcija drp partija. I u opoziciji je ista priča i tamo se udružuju lavica i desnica, samo da dođu na vlast, pa da i oni mogu da drpišu. Kako razumeti da se mišljenja političara menjaju na dnevnom nivou? Oni koji su bili evro skeptici postaju najveći zagovornici evrointegracija, a oni evropejci pro zapadnjaci odjednom su protiv evropske unije protiv evropski zvaničnika. Ko je ovde lud , a ko zbunjen? Sve mi se čini, da je ovde običan narod i lud i zbunjen, a ovi što se otimaju za vlast i što su vlast oni su pametni, znaju šta rade.

  2. Ne radi se o vraćanju Kosova puška oruk. Nego mirna politička integracija nazad u sastav Srbije. Ali niko od političara nema mosnice da to izgovori na glas. Kamoli sprovede u realnost. Tako da nam ostaje izbor. Nato mafija na vlasti i „opozicija“ koja da dodje na vlast ,nikakve promene u politici ne bi bilo. I to vam se onda surva na sve aspekte društva
    Niko neće brak porodicu ,bolji posao ,jer zemlja ,država, plan i budućnost ne postoje. Užas.

  3. Ne razumem šta je problem biti patriota u sopstvenoj zemlji? Zašto se“desničar“ definiše kao neko pogrdan. Eto desničari se pobunili protiv domaćih izdajnika levičara i to vama nije ok? Mislim, treba da smo svi presrećni što se narod budi i shvata da je krajnje vreme za pobunu jer Srbiju definitivno treba očistiti i od diktatorskog režima i od belosvetskih protuva!

  4. ..ma pustite opoziciju prevrtljivih pojedinaca..nego sta cema sa narodom koji je podivljao /ogorcen litijumskim snovima vlasti sto od nosa dalje nevidi..

  5. Ako analiziramo stanje nepotizma, apsolutne korupcije i nemorala u Srbiji (a i ostatku bivše Jugoslavije) između 2 rata i napravimo paralelu sa današnjim vremenom, nije teško zaključiti da će u narednom periodu jačati levo-radikalna struja odnosno neki novi KPJ.

  6. Zato što su desničarske stranke potencijalno (u perspektivi) provučićevske!

  7. Sto je cudno sto jaca otpor na pr u zapadnoj Srbiji.Do sada nismo bili egzistecijanlo ugrozeni ali se to sad promenilo, drugari
    Nemci su u Divcima

  8. Podela levo desno je izmišljena da bi se napravio privid izbora i različitosti programa. U realnosti je reč o tome da su na vlasti ali i u opoziciji jedna ekipa. Levica nam prazni levi džep, a desnica prazni desni džep. Kada bi postojala prav leva stranka koja bi zagovarala prava radnika, progresivno oporezivanje itd glasao bih za nju.

  9. Ako su „nasi zapadni partneri“ (EU, USA), zatim Rusija i Kina, pa jos i „bliskoarapski partneri“, i povrh svega UDBA i kriminal prepoznali samo SNS i Vucica kao organizovanu formu zivota u Srbiji, dopala im se ili ne, onda ili svi grese ili zaista druge i nema. Za gradjane levo orijentisane Vucic nije dovoljno zdrav a za nacionaliste i kvazi-nacionaliste desno nije dovoljno bolestan. Protiv Vucica su dakle ostali gradjanska opcija (redukovana na minimum), desnicarska nacionalisticka opcija bez odgovarajuceg partijskog organizovanja (Vucic o tome mislio na vreme) i Kurti.

  10. Kakva desnica ili levica,gluposti. Gradjani Srbije ujedinite se i spasite zemlju od Rio Tinta i Vucica,jos fali naslov rusofili i putinovci protiv litijuma.

  11. Mislim da gradjani ne glasaju za takozvane „desnicarske nacionalisticke partije“ zato sto smatraju da su neki Vucicevo desno krilo bez obzira na ostala svjstva a preostali (verovatno manjina) su arogantni, egocentricni, narcisoidni i upadljivo niskih intelektualnih kapaciteta bez obzira na zvanje i obrazovanje.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.