Ima li smisla dalji dijalog Beograda i Prištine i treba li ga prekinuti?

Ostavite komentar


  1. Већ пуних дванаест година на пољу дипломатије Србија апсолутно ништа не ради,зато што не зна.Ови властодршци су за ту реч чули пре неки дан. Баве се искључиво манипулацијом и замајавањем грађанства.Немојте их збуњивати са оваквим текстовима и насловима. Њихов одговор на то биће само хапшења и евентуално појефтињење папирних марамица.

  2. Politicari su jedva docekali da sa litijuma predju na pricu o Kosovu jer je to idealna tema za njih – ne mogu nista da urade a mogu da trtljaju koliko hoce – a litijum gde im ipak treba i malo znanja radije izbegavaju

  3. Kakvi su do sada tim nazovi pregovorima postignuti rezultati , nikakavi ni za koga a pogotovu za Srbe i Srbiju , ne usled nesposobnosti Srpskih pregovarača , već usled nemoći pred već zacrtanim ciljevima „jačih“ Brisela i Amerike i Engleske , što je najgore oni ostvaruju još bolje stvari za okupiranu našu teritoriju i deo stanovništva koji je na toj okupiranoj teritoriji gurajući ih u rat .
    Čemu nazovi pregovori opet su nas prevesllai žedne preko vode , ali čovek sve uradi da se kasnije ne bi kajao , mi nemamo zbog čega da se kajemo , probali smo pregovore koji nisu bili pregovori već mlaćenje prazne slame , pokazali smo i kako igledaju ti nazovi pregovori e pa dosta je bilo o tome bi možda da kaže i nešto ta stranka (dosta je bilo, onaj razumni čovek iz te stranke onaj koga je ujeo krpelj, on se izlečio od toga a da ga nije neko otrovao, jer kaže da ga nikada u životu nije ujeo krpelj ) ako voli Srbiju i njene sve gradjane biće korektan .

  4. Upravo tako ! Dok okupator ne ispuni neke od obaveza , i obavezno , za pocetak , ukinuti trgovinsku blokadu , pa da se razgovara ! ovako , ne vidim nikakav smisao , bar sto se nas tice !

  5. Što se tiče pregovora Albanci su ispunili 95 posto svojih težnji,ciljeva i namera.Oni u ovom stanju mogu da ostanu godinama,jer vreme za njih radi.Ostale su škole i zrdavstvene ustanove što Albancima ne smeta da ih finasira Srbija,oni će postaviti samo direktora.To su rezultati Briselskog sporazuma iz 2012,2014..koji potpusa Dačić,pa ostalih sporazuma zaključno sa Ohridskim( koga prihvati Vučić).A kancalarije u Raškoj i Rudnici biće samo sećanje da su nekada Kosovo i Metohija bili deo Srbije,a njihova dokumenta samo statistički popis peostalih Srba.Strašno šta se desi za poslednjih dvanaest godina.Kako li će rešiti pitanje odlaska Albanaca u vojsku Srbije sa Kosova,Preševa,Bujanovca,Medveđe,Tutina,Novog Pazara,Sjenice….?

  6. Koja smo mi parodija od države: pravimo se da Kosovo ne postoji (piše u “ustavu”) a pregovaramo s njim.

  7. Srpska vlast ne razgovara ni sa svojim građanima, mogu da zamislim nivo arogancije kad pregovara sa Kosovom!

  8. Ima li smisla dalji dijalog Beograda i Prištine i treba li ga prekinuti?

    Dijalog uvek ima smisla !
    Bolje je 100 godina voditi dijalog nego jedan dan ratovati !
    E sad druga je to stvar sto Srbija ni za sto godina vodjenja dijaloga nece uspeti da Kosovo ponovo vrati u okviru Srbije !

  9. Vladavina Kosova od strane Srbije je okončana u junu 1999. godine, povlačenjem policije, vojske i paravojnih jedinica. Sada se pregovori mogu voditi samo za penzije, ratnu odštetu, za nestale ljude.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.