Dijalog Srbije i Kosova: Novi lek za stare probleme?

Ostavite komentar


  1. Sta se nikada nece dogoditi,sve dok je Vucic na vlasti?Nece biti normlizacije odnosa sa Pristinom i nece Srbija uci u EU.Prvo,zato sto je „ratna elita“koja vlada danas Srbijom,bila aktivni ucesnik Milosevicevog „konacnog resenja albanskog pitanja“devedesetih i drugo,sto je EU sve suprotno od onoga kako se danas vlada Srbijom.Vucic je metafora srpske propasti.

    1. @Sergije Miletic
      Albanski sovinisti i njihovi sponzori kao i srpski autosovinisti pod ‘normalizacijom“ podrazumevaju potpuno priznanje albanske tvorevine na Kosovu, davanje legimiteta otcepljenju dela drzave Srbije i tvorevini koja je izgradjena na zlocinima i etnickom ciscenju i od strane takvih kakvi su Haradinaj ili Taci. Medjtim do toga nece doci ma ko bio na vlasti u Srbiji. Zasto bi uopste normalizacija podrazumevala podilazenje albanskim sovinistima i interesima njihovih sponzora? Ta tvorevina na Kosovu, princip na kome je nastala, ljudi koji su na vlasti tamo, stanje u drustvu, odnos prema manjinama, SVE, je negacija svih evropskih vrednosti i kako se onda moze postati clanicom EU ako prvo moras da pogazis sve vrednosti koje kao bastini EU?

  2. Sve dok zvanicno se dozvoljava Serbiji drzavu od 2006, da Kosovo od 1999 naziva za svoju teritoriju, nece biti konstruktivnost sa strane Beograda. Kratka verzija desavanja na Balkanu: posle smrti Tita, tutorstvo Beograda nisu hteli Sloveni, Hrvatska, BiH, Makedonua, pa su se odvojili, napustivsi federaciju SFRJ. Od ostatka SFRJ zvanu SRJ odvaja se i Kosovo 1999. 2006 raspada se i SRJ, pa kao najkrajniji produkt su dviju entiteta Srbiju i Crnu Goru. Duh milosevica natera parlament Srbije da usvoji tekst 7stava gde Kosovo od 1999 naziva za JSP. Ovaj monstruom je taj gordijev cvor sto treba da se demolira, u ime istinskog mira u regionu.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.