Dimitrijević: MUP će obaviti proveru 400 objekata u kojima će se glasati 1Foto: Beta/Miloš Miškov

Dojava o bombi na biračkom mestu na dan izbora u Srbiji tretiraće se kao razlog za prekidanje glasanja, rekao je dikrektor pravnih poslova organizacije Crta Pavle Dimitrijević navdeći tri scenarija u tom slučaju.

 

Kako je objasnio u emisiji Dan uživo na N1, u toj situaciji predsednik biračkog odbora bio bi dužan da obavesti policiju, koja dolazi do biračkog mesta i vrši procenu situacije.

Glasanje se prekida za ono vreme za koje policija proceni da bi mogle da se adekvatno izvrše sve provere, kaže Dimitrijević i navodi tri scenarija.

Ako je prekid glasanja trajao manje od jednog sata, u tom slučaju se glasanje nastavlja i traje do 21 čas, ukoliko je trajao drže produžava se za vreme koliko je prekid trajao, i treći scenario ako proceni da se glasanje ne može nastaviti članovi i predss bir dužni da predaju izborni pmaterijal lok izbornoj komisiji koja će po službenoj dužnosti p0noviti glasannje.

Na današnjoj sednici Gradske izborne komisije, predsednk GIK obavestio je članove i posmatrače da će MUP tokom sutrašnjeg dana izvršiti proveru više od 400 obekata na kojima će biti biračka mesta u nedelju.

Biće proverene i obezbeđene kako bi u bezbednim sulovima dočekali izborni dan u nedlju, naveo je Pavle Dimitrijević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari