Ministar ekonomije Mlađan Dinkić izjavio je u Vašingtonu da očekuje da će bord direktora Svetske banke u junu odobriti Srbiji 388 miliona dolara namenjenih za izgradnju Koridora 10 i da će procedura za dobijanje tih sredstava biti skraćena.

– Na sastanku sa direktorkom Svetske banke zaduženom za infrastrukturu Keti Sijerom dobili smo uveravanja da će veću junu biti održan bord direktora Svetske banke koji će Srbiji odobriti 388 miliona dolara namenjenih za izgradnju Koridora 10 na jugu Srbije – prenete su Dinkićeve reči u saopštenju za javnost Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja.

Vicepremijeri Mlađan Dinkić i Božidar Đelići guverner Narodne banke Radovan Jelašićborave u Vašingtonu na prolećnom zasedanju Svetske banke i MMF-a.

Dinkićje u susretu sa Sijerom tražio da se „maksimalno skrate procedure Svetske banke, pre svega tenderska procedura koja je jako dugačka u normalnim uslovima“.

– Ovo više nije normalno vreme, imamo doba krize gde je izgradnja autoputeva jedna od najvažnijih antirecesionih mera. Očekujem da će procedura biti skraćena i da će novac koji nam Svetska banka u junu bude odobrila što pre završiti na računima putara koji će krenuti da grade autoput na Koridoru 10 – kazao je Dinkić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari