Diplomatski izvori Danasa o tome šta Vučić treba da uradi u vezi sa Kosovom da bi mu Zapad „odobrio“ raspisivanje izbora?

Ostavite komentar


  1. Dobro jutro postovani sajt Danas, hvala vam sto ste nam i ovo jutro ulepsali postavivsi Vucica kao prvu vest. Hvalla vam onoliko.

  2. Pa on kaze da nece njemu neko da diktira sta ce on da radi, jer da je Srbija nezavisna i ponosna zemlja.

  3. Diplomatski izvori??? Koji, ako već pišete navedite i odakle vam informacija. Dobro mi znamo ko bas „voli a ko ne voli“ ali ono što je vezano za unutrašnju politiku Srbije, donosi sama Srbija vez mešanja, kako vi to kažete, diplomatskih izvora.

  4. Morao sam da zaustavim smejanje i nisam mogao dalje od naslova. Diplomatki izvori Danasa. Ljudi ulepsali ste mi dan dobrom komendijom. Izvor vam onaj nesrecnik od juce sto je samo u Srbiji mogao da bude diplomata i koji je prvi pomenuo da postoji najnovije, hiljadito uslovljavanje Vucica.

  5. Vesti o navodnim kontaktima američkih i srpskih zvaničnika i pokušaj uticaja SAD na odluku o održavanju eventualnih izbora u Srbiji nisu istinite, saopštila je Ambasada SAD-a u Srbiji na svom X kanalu.
    „Ovo je pitanje o kojem isključivo odlučuju izabrani srpski zvanicnici i SAD nemaju ulogu u tom procesu“, dodali su iz Ambasade, reagujući na izjavu Nebojše Vujovića.

  6. Вучић не може, и не сме ништа у вези Косова, он је нико и ништа везано за статус који је одавно решен. Милиони мртвих Срба су уграђени у статус Косова као део српске државе.

  7. Tako to izgleda kad je drzavnoj bezbednosti fokus na gradjanima i trgovini drogom a ne na spoljnom faktoru. Tako je to kad drzavu vodi ucenjen i do guše u kriminal umešan čovek. Lešinari su u Srbiji zbog njih.

  8. Sta zapad ima da diriguje u nazovi suverenoj drzavi ? U vazalnoj da , sto je izgleda jedini uspeh Aleksandra Vucica , ako je to uspeh onda je VELEIZDAJA patriotski cin .

  9. Srbija je nezavisna zemlja i sama raspisuje izbore kada hoce,a ne kako kazu druge zemlje pogotovo zapadne.O cemu vi pisete pa to je strasno.

  10. Reče li Američka ambasada da se oni ne mešaju u to kada će biti izbori u Srbiji? Ameri lažu? Ili „diplomatski izvori“ pričaju po principu „babi milo što se babi snilo“?

  11. Divim se ovim stručnjacima iz Danasa koji su o svemu „obavešteni“ a da niko drugi, čak ni oni o kojima ovde pišu, nisu upoznati da vrše pritisak na Vučića.

  12. Srbija je slobodna, samostalna, nezavisna, neutralna zemlja koja sama donosi sve odluke isključivo u interesu građana i niko na njih ne može uticati ni ucenama, ni pritiscima, ni ultimatumima.

  13. Ovaj tekst se zasniva samo na rekla kazala, kakvi diplomatski izvori Danasa to su samo obični novinari koji moraju da pišu ono što im njihov gazda i finansijer naredi.

  14. Srbi nikako da shvate da 200 godina ne odlučujemo bez snažnog uticaja velikih sila. Naši političari mogu samo o malim stvarima da donose samostalne odluke.

  15. Samo da mi je da vidim ko su ti diplomatski izvori koje vi imate, bukvalno izmisljate vesti i price pa to predstavljate kao da ste saznali od ne znam kakvih izvora

  16. Pa što onda čitaš „Danas“?
    Za tebe su „Informer“, „Kurir“, „Pink“, „Hepi“…

  17. Vec davno nisam procitala vecu kolicinu gluposti od ovih sadrzanih u ovom tekstu. Na cemu ste vi?

  18. Dobar je ovaj narativ u kojem prihvaceno kao sasvim normalno (ako ne i pozeljno) da se EU i US mesaju u unutrasnje stvari, a istovremeno se desnica naziva fasistickom jer su pod uticajem Rusije. Zasto mi uospte imamo drzavu, postenije je otvoreno biti u vazalskom statusu zapada koji de facto postoji

  19. Molim vas da vodite racuna.Vasa opsesivna mrznja prema Vucicu prelazi polaku u mrznju prema Srbiji.Tanka linija.Vodite racuna o tome,molim vas.

  20. Najviše mrzim kada neko napiše Kosovo. Ne postoji Kosovo nego samo južna srpska pokrajina KiM

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.