Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo sa zvaničnikom Ministarstva spoljnih poslova Italije 1Marko Đurić Foto: Fonet/Nenad Đorđević

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo Marko Đurić sastao se danas sa generalnim direktorom u Ministarstvu spoljnih poslova Italije za zemlje Evropske unije Vićencom Ćelesteom.

Kako se navodi u saopštenju Vlade, Đurić je rekao da je Beograd „opredeljen za nastavak dijaloga s Prištinom i miroljubivo rešavanje svih nesuglasica u regionu“ i da su minimalni preduslovi za nastavljanje dijaloga ukidanje kosovske takse na robu iz Srbije i ispunjavanje obaveza Prištine iz briselskog dijaloga.

Đurić je sagovorniku iz Italije kazao da su se „nažalost ostvarila upozorenja Beograda“ da su u Prištini na vlast došle „političke snage koje su retorikom, političkim i programskim opredeljenjima dokazale da su protiv dijaloga i da su pretnja stabilnosti u regionu“.

„Prve poruke predstavnika Vlade Privremenih institucija samouprave u Prištini nagoveštavaju da tamo nema spremnosti za dijalog, što može imati dalekosežne štetne posledice“, ocenio je Đurić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari