Direktor VOA podneo izveštaj na zatvorenoj sednici Odbora za kontrolu službi 1foto (BETAPHOTO/MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE/Darimir Banda)

Odbor za kontrolu službi bezbednosti je danas 20. jula, na zatvorenoj sednici razmatrao i usvojio redovni Izveštaj o radu Vojnoobaveštajne agencije.

Sednici je predsedavao Igor Bečić, predsednik Odbora, a prisustvovali su članovi i zamenici članova Odbora: Aleksandar Marković, Aleksandar Mirković, Nevena Đurić, Uglješa Marković i Nikola Dragićević, objavljeno je na sajtu Skupštine.

Iz tog saopštenja proizilazi da je sednici prisustvovao i direktor VOA – Zoran Stojković.

„Tokom diskusije, direktor Vojnoobaveštajne agencije pružio je članovima Odbora iscrpne odgovore na pitanja i pojašnjenja u vezi sa razmatranim izveštajem, kao i informacije o bezbednosnim dešavanjima na globalnom i regionalnom planu“, piše na sajtu Skupštine.

Članovi Odbora konstatovali su da Izveštaj Vojnoobaveštajne agencije na sveobuhvatan i celovit način pruža uvid u rad i ostvarene rezultate Vojnoobaveštajne agencije u izveštajnom periodu.

Ocenjeno je da je Vojnoobaveštajna agencija u izveštajnom periodu sve zadatke iz svoje nadležnosti vršila u skladu sa važećim pozitivno-pravnim propisima, u interesu zaštite bezbednosti Republike Srbije i svih njenih građana.

U saopštenju na sajtu Skupštine pohvaljuje se i VBA zbog razgranate vežbe vojnih izaslanika Srbije, i odboreno je širenje te mreže. VBA je pohvaljena i zato što je redovno izveštavala Odbor o bezbednosnim izazovima, kao i zbog međunardone saradnje.

Navodi se i da je Bečić govorio o susretu predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa Jensom Soltenbergom, generalnim sekretarom NATO.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari