Siniša Kovačević: Dirljiva je Vučićeva briga za vlastito biračko telo

Potpredsednik Narodne stranke, pisac i reditelj, za Danas o virusu i pratećim zabranama

Ostavite komentar


    1. Zašto umetnici kada pređu pedeset u nedostatku inspiracije počinju da se bave onim što su ranije prezirali i zaobilazili u širokom krugu. Siniša Kovačević, najtalentovaniji dramski pisac i dramaturg pa Goran Marković najbolji filmski režiser umesto da pandemiju koriste za inspiracije za neka životna dela oni su opsesivno – kompulsivno opsednuti Vučićem. Lično sam ih poznavao, sedeo sa njima u Motovunu i Puli da ih sada uopšte ne prepoznajem.

      1. Ti si Miodraže il teška lažovčina ili neka teška UDBA bio. Po tvojim komentarima nema gde nisi bio i s kim nisi sedeo.
        U svakom slučaju , dno.

      2. Tako je. Pametni treba da gledaju svoja posla a svet da prepuste glupacima i ludacima.

      3. Ovo iznad su botovi.
        Vrvtno su i ispod.
        Ne bih da proveravam.
        Zgadili su mi se besprizorni komentari.

        1. Odvratno, podlo i ljigavo! Ne znam kako drukčije da iskažem svoj osećaj kad pročitam ovog imbecila konjvačevića. Sramotno! Bolje se poklopi ušima i ne laprdaj više. A i ovi tvoji botovi što po nalogu stranke moraju da ti daju pozitivne komentare na sva s..nja koja ti isprdiš na usta, bolje da volontiraju u crvenom krstu.

          1. Hajde molim te u par rečenica objasni mi šta je podlo, ljigavo i imbecilno u rečima Kovačevića. Šta je to neistinito, što ja ne mogu da prepoznam poput tebe, koji si toliko darovit da sve te njegove osobine prepoznaješ. Daj poduči me i oči mi otvori. Stvarno to želim, najozbiljnije !

          2. Dorcolac podlo I ljigavo je to sto ovakvu situaciju koristio da pljuje ljude Koji cine sve da Iz ovoga izadjemo da sto manje zrtava ismevanje sajma sta je tu strasno da li je on nekad uopste bio u vojsci mislim da Nije ili je bio neki cats zasticen kao beli mis

        1. Kovačević svetski čovek,proputovao kroz sve stranke,više nego Marinka,Maja Gojković i Aleksandra Jerkov zajedno, i ni u jednoj nije uspeo ništa pametno da uradi.Sad mu je ostalo samo da kokodače,ne bi li se nekako dodvorio Sundjer Bobu, i zamišlja sebe u ministarsku fotelju… “Ministar kulture Siniša Kovačević“… u,jbt. kako to lepo zvuči.

        1. Čovek govori surovu istinu. Nisam u stranci bilo kojoj nikad bila i neću biti jer im neverujem. Što ste se obrušili na istinu. Vučić nas sve pravi budalama i treba da smo sretni ili šta drugo. Kod nas u apotekama uopšte nema rukavica maski alkohola pa kako da se zaštitim. Moram na posao i u gradski prevoz. Vi što aplaudirate vođi očito sve imate.

      4. Uvjek se deklarirao kao nacionalist i nikad ni rječi nije prozborio o Srebrenikom Genecidu – samo neka papazjanija protivu pojedinih velikosrbijanskih nacionalista – zapravo teško je i reć kakova je politićka ideologija ovog čovjeka? Je li nacionalista ili je liberalni demokrata ili neoliberal na koncu što u svojoj esenciji? Tko je zapravo Siniša Kovačević?

        1. I Siniša gdje je osuda bombardiranja Vukovira, Dubravnika? Zakaj nikad nije zatražio oprost od Hrvata i Bošnjaka za velikosrbijansko orgijanje devedesetih? Da li podržava Kanđićku i Biserku na razotkrivanju velikosrbijanskih zvjerstava 90-tih u čemu je učesvovavo čitav jedan nerod : Srbijanci? IZJASNI SE VEČ JEDNOM ČOVJEČE DA ZNAMO TKO SI I ŠTO SI!

          1. Voleo bih da znam sta je sirotinja u Hrvatskoj dobila sto su ti i takvi poveli rat i razbili Jugoslaviju.Da li si ti i vecina Hrvata i kolikp puta bili na vsdrm lepom moru,koje sada vas kosta isto kao i mene iz Srbije.Ja sam u medjuvremenu otkrio Grcku,Egipat,Tursku…

        2. Predlažem Kovačevicu da brine o svojim psima i da sa njima uživa a ovih pridika neka se ostavi jer ce biti upamčen po struci kojom se bavi. Svaki čitalac te je pročitao koje su tvoje namere pa izgleda da bi se mnogo radovao da se i ovde dešava Italija.

      5. @M iz Peći , sa roštilja : Imao si tu čast , da sediš sa njima … a sada ih ne prepoznaješ ! Mislim , da te oni TADA, nisu „prepoznali“ , te su ti i dozvolili da sediš sa njima !
        Zeznuli su se a ti , sada, pljuj po njima ! Čudi me , da ih ti , sa svojom „suvom inteligencijom“ , nisi tada prepoznao ?
        Ti si „intelektualac“ , „muzičar“ … odnesi tetki lek i piši „Danas“ nebuloze… a i u budućnosti !
        Minoran si bio a danas si
        minorniji !

    2. A da se politikom bavi poznata nam bratija? Neka, hvala. Dosta je bilo

    3. Mnogi guraju „nos“ tamo gde mu nije mesto.Ovaj me podseca na Sapica

    4. Sakrio se u misju rupu pa onako bezbedan puca.Sa nekim od njegovih opaski mogu donekle da se slozim,ali ono sto vidim iz reci ovog „umetnika“-politicara je njegova zelja da nas sto visr umre kako bi on i njegovi istomisljenici nekako dosli do kolaca vlasti.Jadno i mizerno.Nadam se da ce na plodnoj seoskoj zemlji posaditi dovoljno povrca i da ce to povrcr,kad prodje opasnost,podeliti sirotinji.

    5. Apsolutno je u pravu čovek koji kaže g-din Miloš. On nek pročita koliko je kontradiktornosti u njegovom komentaru

        1. Drago mi je da jos postoje krtice kao sto si ti, bruka za zivotinjsku vrstu. Lako je sakrivati se iza „krtice“ bez imena prezimena adrese. Lako je danas biti nula od coveka. Ne odgovaras nikome, osim ako povredis Daltona.

          1. Pera Ždera je tvoje kršteno ime ili crkveno? Adresa, najbliža ćevabdžinica?

    1. Čovek koji misli svojom glavom i čovek koji se ne plaši da kaže svuda i na svakom mestu svoje mišljenje, jednom rečju, čovek u pravom smislu te reči !

      1. A ko kome brani da kaže šta misli?meni ne,samo što ovi i Danasa ne objavljuju ako nisi s’njima u pljuvanju vlasti,a koliko čitam i slušam i previše je demokratije u Srbiji!!!

        1. A fasizam je idologija koju gotivis, vidim. Jadnici,bili i ostali, ne znam sta je napredno kod vas osim uznapredovalog ludila. Bagro bahata, lopovska i nepismena.

      1. Pa i tvoja oblast je rad u butiku pa opet radiš neki državni posao ,zar ne?

      2. Botovanje je tvoja oblast. Ti u njoj ostaješ jer nisi u staju da izađeš iz te kaljuge!

      3. Hoćete reći da bavljenje politikom ostavi vama i vama sličnima? Jok, more. Taj film je prošao

      4. Mali ružni retardirani lik koji se uvek mota tu negde oko tebe i ne želi ti dobro. Uža specijalnost mu je pišanje po sirotinji. Na prvi pogled umiljat, ali znaj da je on dvolično govedo koje samo čeka priliku da te sjebe. Da li iz lične koristi ili zato što je tako u mogućnosti ne znam, ali to nije ni bitno. Osoba koju svakako ne želiš da imaš u svom okruženju, ali ipak ne možeš da je oteraš u tri pizde materine.
        SMIGO ili BOT!

    2. Šta je botovi razradili ste se od kuće. Samo da znate za vas neće biti prelaznog roka kao ni za sve na vlasti kad ovo prođe.

  1. Svaka vam čast.Odavno nisam pročitao ljepši komentar o trenutnom stanju nacije. i pri tome duhovit.Pozdrav iz Republike Srpske.

    1. Hvala dragom bogu,sto Srbija ima jos ovako pametnih ljudi.Svaka vam cast gosp.Kovacevicu.

        1. Kad partijski olos kaze nekome da je prolupao, stvarno. I sta vas, botine briga sta kaze jedan Sinisa Kovacevic? Vratite se Informeru i Pinku i zivite vase zlatno doba.

    1. A šta se dešava u Opštini Rakovica, gde tamošnji šešeljoidi upravo sada progone političke protivnike? Zar nisu svesni da batina ima dva kraja?

  2. Dok mu je žena bila ministarka ljubio je skute Vuku Draškoviću. Otada do danas menjao stranke više od Maje Gojković. Za razlike od nje koja bar nine menjala ideologiju on je svakom.promenom stranke menjao i ideologiju. Od lažnog patriote do stvarnog sledbenika čoveka koga plaća muslimanski lobi iz Katara. Očekujem da će mu sledeći stranački vođa biti Sulejman Ugljanin jer im je ideologija bliska – Učnitii sve da Srbiji bude na štetu. Kako drukčiji shvatiti ljude koji se i u vreme kada srbiji preti opana bolest oni se bave politikanstvom. Godinu dana bežali iz Skupštine a sada kada je svaki minut važan oni traže neku debatu o vanrednom stanju… Nastaviće se

        1. Ja primitivac koji nisam upotrebio ni jednu nepristojnu reč, a vas petorica sem vređanja niste imali čime da mi suprotstavite mišljenje?! Ako takvim huliganskim napadima mislite da dođete na vlast razočaraću vas. Srbija ne voli prostake. Nisu sjajni ni ovi na vlasti ali.bar nešto rade dok vi samo kritikujete. Mržnja vam polako jede i ono malo što ste imali u glavi. Umesto psovke od mene imate pozdrav. To je razlika između nas.

          1. Lepo sto si priznao da si sada na vlasti. A razloke izmedju nas su vece nego sto zamisljas.

    1. Napokon, komentar koji odgovara imenu onoga koji ga je napisao (kisna glista).

    2. Pogledajte film Vladalac da se podsetite kome je taj glavni junak ljubio skute i kako su se menjala politička ubeđenja.

    3. A sta radi nas veliki vodja ako se ne bavi politikom u ova teska vremena? Kako objasnjavas to da lekari, ciji se sada saveti trebaju slusati i da su oni ti, koji treba da objasnjavaju stanje bolesnika drze konferenciju 15 minuta, od cega 12 minuta pricaju samo brojke a nas vodja izadje i sat vremena prica kako su nam.opremljene bolnice, koji pacujent je u kakvom stanju(!!?!) I kako se on danonocno bori za ovu drzavu? To nije vodjenje politike? Nego sta je, molim te mi objasni i pojedi usput svoj sendvic.

    4. Većinu stvari bih mogao potpisati ali se ne slažem sa tim da je ovo Vučićev početak kraja. Naprotiv, mislim da je ovom političkom kampanjom u doba korone isprao mozak I onima do koji do sada nije dopro. A oni stari birači bi sada ginuli za njega.
      Nekad se pitam sta vlast može sve da zezne a da ne bude kažnjena? Ko je tu kriv? Kilava opozicija ili opšta melanholija? Niko dobronamjeran ne može da kritikuje trenutne mjere. Međutim, isto tako, niko ko je pročitao Hamsunga, Sekspira, Dostojevskog I Andrica ne može a da se ne zapita da li smo mogli se pripremiti bolje? Mnogo bolje? Ja mislim da jesmo. Mogli smo studente poslati kući sa stvarima mnogo ranije, a u domove strpati sve koji dolaze iz žarišta. Mogli su obznaniti plan pa da covjek koji je za vrijeme one I ove vlasti napustio kućni prag zna kad ima rok da dodje pravo kući a kad će ići u karantin. Mi bi u takvoj situaciji imali broj zaraženih ispod trocifrenog broja sa tendenciom opadanja. Ali, pošto se nije u radilo ništa u startu osim sprdanja sa narodom onda imamo ovo. Ne može se drekom I vikom ispeglati ono što nije urađeno kad je trebalo.
      Kad kažu ,,nisu ni ostali bili spremni“. Koji ostali? Šta me briga za ostale? Da li smo mi uporedivi sa Italijom koja je turistička velesila I pritom prvenac u Evropi? Pa zar nismo mogli nešto naučiti iz njihovog primjera? Ja želim da me stručni ljudi svaki dan obavjestavaju o situaciji u zemlji a ne političari. Kad smo I kod političara da pitam…koja su to ovlašćenja predsjenika? Zar po našem ustavu nema premijer veća ovlašćenja a samim tim I veću odgovornost?
      Jasno je, On se ovdje daje za covjeka bez koga bi bio potop. On sve zna, I gdje je koji avion I kamion, gdje ima koji respirator, sveee zna a ustvari ništa ne zna. Sve je to gluma I već pripremljen scenaro na koji bale oni koji bi trebalo da bale. I šta ga onda briga za one koji znaju ko je Veliki Inkvizitor? Takvi su bezopasna melanholicna manjina.

    5. Kada nema argumenata, kreće se u napad na čoveka. Deja vu. Germany 1933

    6. @Besna g… : I pantljičara je glista . Lek je isti a rezultat lečenja je izbacivanje istih iz onolelog organizma na … tamo gde si se TI , uvukao !

    1. To si nepobitno utvrdio onomad kad si prebrojavao glasove? Ili ti je Sluđba javila? Ti nisi Slobodan, ti si Oslobođen. Od pameti, savesti i razuma.

  3. Briga drzave je mozda naizgled za brigu, ali upucuje na moguci scenario ukoliko se ne budemo pridrzavali.Drzava se svojski trudi da gradjanstvo i oboleli ne trpi mnogo,ali se ova situacija mora shvatiti ozbiljno!

  4. Ne volim ljude koji se ceo zivot samo necemu i nekome rugaju..nisam siguran da li koriste bar ponekad ogledalo..

    1. Pa dobro botovi, zakopajte svoje ratne sekire makar u vreme smrtonosne epidemije, uskoro vam neće biti više do političkih prepucavanja…

  5. koja mrznja, zlo , laz… izlazi iz jednog coveka i to neko jos i objavi… kome je to trenutno potrebno i zasto?

    1. Da, u pravu si. Tačno to gledamo na svakoj konferenciji za štampu. Ni ja ne razumem zašto mu je to potrebno?

    2. Dule citaj sportske novine, valjda ces tamo imati vise uspeha. Ukoliko razlikujes Zvezdu od Partizana, ili obrnuto.

  6. Istinito i otreznjujuce, valjda i za njegove udrne brigade botova po raznim skupovima. Skupovi u Valjevu (Krusiku) i onaj besprizorni i surovi stampedo za prikupljanje potpisa za izbore uprkos njihovm saznanju da je korona tu a oni precutkivali nekoliko dana, e da bi siroti bili na prvom mestu liste, kao da gradjani ne umeju da razlikujuredne brojeve. Posebno je otuzno a bogami i kaznjivo (da je drzave i pameti ona KZN kada su se zajebavali i predlagali soping u Milanu). Za cudjenje je da „ugledni“ epidemiolozi postrojeni kao sto postrojava svoje botove, ne mogu zub da obele cime su srozali svoj kredibiliter. Za premijerku mi je to razumljivo da je padagigma njegovog odnosa prema svima, jer ju je on inaugurisao na tu funkciju i ona kao i svaki bot mora da brine da ne dobije ‘pedalu’ a i te kako joj se osladila vlast, iako je sve najvece ovlasti prepustila njemu iako ih po ustavu nema on vec ona. Sve u svemu ovo nije drzava, zbrkana tvorevina gde se ne zna ko kosi a ko vodu nosi. Bog neka nam je u pomoci. Vama Sinisa naklon do poda za zrnca svetlosti na kraju tunela koju darujete normalnim ljudima a nadam se da ce i SNS botovi ukapirati i bar malo biti svesni svoje mizerije duha i pameti.

  7. Odlican prikaz vucica i njegovog diktatorskog apartusa. Posle ove nesrece Srbija ce biti u jos gorem stanju.

    1. Ljudi, svi možemo oboleti od korone, a onda…. Možemo li malo ćutati dok ovo zlo ne prođe….

      1. Mozda da to kazes tvom vodji. On bi definitivno trebao da cuti i da se ne javlja. Nesposoban, bahat, arogantan, i nadasve lazov kakvog Srbija dugo nece videti.

        1. Ooooo veliki lovče na botove, Bez da sporim što si rekao, samo ću pitati i tražim odgovor. Šta treba da se čini, reci nam.?

  8. Mesta za kritiku uvek ima. Cinizam medjutim, a iz svake reci gospodina Kovacevica izvire cinizam, potice iz slabosti i utociste je slabih. Ja zivim u Nemackoj. Ovde niko koronu nije docekao spreman i sve uce i rade u hodu. Sudeci po izvestajima tako je u skoro svim drzavama.
    Svima dobro zdravlje i malo pogleda u sebe.
    Tatjana Popovic

      1. Botovska solidarnost!Brišete jedni drugima majonez na bradi, kako ste slatki…

    1. Postovana Tatjana voleo bih da mi samo napisete koliko ste puta videli ili culi predsednika nemacke u poslednja 2 meseca ?

    2. Nisam znao da se Merkelova, toliko podsmevala ovom novom virusu, i da su nemački doktori savetovali gradjane da iskoriste sniženja u Milanu…to se sve dešavalo kod nas u Srbiji na početku ovog haosa.
      A na čelu naš precednik

    3. I ja zivim u Nemackoj. Ali zbog toga jos bolje razumem gosp.Kovacevica. Jer ako stvarno zivis ovde znas kako se jedna kancelarka obraca narodu, znas da se naoruzana vojska ne seta po aerodromu, znas da se sme prosetati pas, znas da stariji nisu u kucnom pritvoru, znas da ces dobiti najbolje lecenje u svetu…Zato ti isijavas cinizmom a ne gospodin Kovacevic

      1. Jedna kancelsrka se narodu obratila krajnje pateticno i ljigavo, ne rekavsi nista konkretno osim obecanja da ce biti neogranicene pomoci za velike konzerne. Mozda ste procitali sta je o tom kanzelarkinom nastupu rekla Sahra Wagenknecht.
        Sve ostalo sto rade nije ni najbolje, ni najgore. Kao i vecina drugih zemalja u koje spada i nasa. Moja u svakom slucaju.

        1. Ako uopste znas sta je pateticno i ljigavo, sta kazes onda za Vuciceve nastupe? Kao da je pobegao iz specijalne ustanove zatvorenog tipa. Ko je, bre, on da se dere na mene (nas) sa sve onim stvorom sto glumi premijerku?

  9. Prvo sto mi je upalo u oci je izjava autora teksta da je on „bolji deo“ Srbije pa sam sa mukom nastavio dalje da citam ali nisam izdrzao do kraja sa obzirom da je 90 posto teksta samo vredjanje i omalovazavanje Vucica koji se za razliku od doticnog i njegovih nadredjenih iz opozicije koji sede kuci barem cima, bori i svaki dan izlaze riziku sopstveno zdravlje da bi sa sto manje nastradalih prevazisli ovu epidemiju. Dovoljno je videti raspad zdravstvenog sistema u Italiji ili Spaniji gde dnevno umire na stotine i hiljade ljudi pa razumeti da ni najbogatije drzave nisu bile spremne za ovako nesto a kamoli Srbija. Zato ako vec ne mozete pomoci barem se suzdrzite od kritika dok ne prodje ova epidemija.

    1. Slutiš li i raspad ovdašnjeg zdravstvenog sistema (ako je to ikad ovde i postojalo)?

    2. Alo majstore, šta on ima da se bori, neka pusti lekare i stručne ljude ako ih ima da to rade…a ne on se bori…borio se i devedesetih za veliku Srbiju i šta ćemo sad?

    3. Šta bi mi, bezoblični crvi bez Kovačevića i vas ostalih Viših oblika postojanja. Što bi se reklo ma samo dalje od mene da vas ne gledam i ne slušam a sad uživajte na portalu Danas-a bez mene.

      1. Tako je, vrati se Informeru i ostalim zutacima, tesko je citati tekstove koji su, ako nista drugo, ono bar pismeni.

  10. Da se svi brinu tako, mozda bi bili i opoziciono biracko telo, ali opozicija ne mari za ljude vec za pare i udobne fotelje.

    1. Sa kursa SNS akademije, čas drugi – svi se bore za udobne fotelje i pare. Sem nas. Mi se borimo za narod.Za braću i sestre. I za našu decu

  11. Bravo gospodine Kovacevic . . . razmisljanja kristalno jasna , britka , direktna , istinita , svesna sa zdravim razumom . . . a to nam je preko potrebno u ovom “ zlatnom dobu „

  12. Kako sam voleo ono što radiš a sada si jadan do bola.
    Stidi se Siniša, ako i to još možeš.
    Sad je borba za svačiji život a ne političke poene. Jadno i bedno.

    1. Tisi, kao, poznavalac dela Sinise Kovacevica? Ma, daj, vrati se medijima koji boje zivot u ruzicasto, oni koronu lece podrigivanjem.

  13. Kako bi njemu bi sad legla režija neka gde masovno ljudi umiru da optuži aktuelnu vlast, i ako je u mnogim zemljama mnogo gore nego u Srbiji. Samo se traži povod da bi se došlo na vlast

  14. Jedan predlog da novinari pitaju. Koliko preminulih od pocetka pandemije korona virusa ima u Srbiji od kancera,obične upale pluća,srčanog udara….iznenadili bi ste se

  15. Ime i prezime ovog čoveka mi je dugo ulivalo poverenje ali strašljivost i postepeni nestanak mudrosti me baš iritira. Više ga ne smatram intelektualcem niti mudrim čovekom. Stare zasluge su ostale takve i rado ču ih se sećati ali tokom juriša se ne suprotstavlja komandi. On to ne razume. Ovo nikakve veze nema sa demokratijom i glasačkim telom njegove ili trenutno vodeće političke opcije samo kovačević zbog nedostatka mudrosti to ne razume.

    1. Kolega pod imenom „botino bez sendvica“ da li mozemo da vam posaljemo sendvic obzirom da ga nemate? Mi smo zatvorili stranacku menzu ali radimo isporuku sendvica samo clanovima sekte. Ostali u Srbiji nas ne zanimaju. Ne morate da nam saljete adresu jer znamo preko centrale.

      1. Ne morate mi se pravdati sa stranačke pozicije jer se ovde ne radi o tome već o mom mišljenju o javnoj reči Kovačevića. Ako hoćete iznesite mišljenje o tome što kažem a ove gluposti o sendvičima i pretnje ne služe ničemu.

      2. Hitno se obrati nadleznoj sluzbi,bice da je temperatura,vidis da buncas ne znas sta pises nesreco.!

    2. A da li bi voleo da dobujes sendvic? Za bota bez sndvica,evo jedan sa kobasicom i dva jaja. Prijatn!

  16. kakav predsednik takvi i opozicionari i jedni i drugi rezultat dugogodisnje negativne selekcije

  17. Većinu stvari bih mogao potpisati ali se ne slažem sa tim da je ovo Vučićev početak kraja. Naprotiv, mislim da je ovom političkom kampanjom u doba korone isprao mozak I onima do koji do sada nije dopro. A oni stari birači bi sada ginuli za njega.
    Nekad se pitam sta vlast može sve da zezne a da ne bude kažnjena? Ko je tu kriv? Kilava opozicija ili opšta melanholija? Niko dobronamjeran ne može da kritikuje trenutne mjere. Međutim, isto tako, niko ko je pročitao Hamsunga, Sekspira, Dostojevskog I Andrica ne može a da se ne zapita da li smo mogli se pripremiti bolje? Mnogo bolje? Ja mislim da jesmo. Mogli smo studente poslati kući sa stvarima mnogo ranije, a u domove strpati sve koji dolaze iz žarišta. Mogli su obznaniti plan pa da covjek koji je za vrijeme one I ove vlasti napustio kućni prag zna kad ima rok da dodje pravo kući a kad će ići u karantin. Mi bi u takvoj situaciji imali broj zaraženih ispod trocifrenog broja sa tendenciom opadanja. Ali, pošto se nije u radilo ništa u startu osim sprdanja sa narodom onda imamo ovo. Ne može se drekom I vikom ispeglati ono što nije urađeno kad je trebalo.
    Kad kažu ,,nisu ni ostali bili spremni“. Koji ostali? Šta me briga za ostale? Da li smo mi uporedivi sa Italijom koja je turistička velesila I pritom prvenac u Evropi? Pa zar nismo mogli nešto naučiti iz njihovog primjera? Ja želim da me stručni ljudi svaki dan obavjestavaju o situaciji u zemlji a ne političari. Kad smo I kod političara da pitam…koja su to ovlašćenja predsjenika? Zar po našem ustavu nema premijer veća ovlašćenja a samim tim I veću odgovornost?
    Jasno je, On se ovdje daje za covjeka bez koga bi bio potop. On sve zna, I gdje je koji avion I kamion, gdje ima koji respirator, sveee zna a ustvari ništa ne zna. Sve je to gluma I već pripremljen scenaro na koji bale oni koji bi trebalo da bale. I šta ga onda briga za one koji znaju ko je Veliki Inkvizitor? Takvi su bezopasna melanholicna manjina.

  18. krize uvek donosile moralnu katarzu slusam ovog kukavca sebe ubraja izmedju tesle i andrica skida cipele skinuo bi ikosuljicu kao zmija samo da prezivi isa takvima promeniti vlast ipak je lakse za 2 dana napraviti vakcinu

  19. @M iz Peći , sa roštilja : Imao si tu čast , da sediš sa njima … a sada ih ne prepoznaješ ! Mislim , da te oni TADA, nisu „prepoznali“ , te su ti i dozvolili da sediš sa njima !
    Zeznuli su se a ti , sada, pljuj po njima ! Čudi me , da ih ti , sa svojom „suvom inteligencijom“ , nisi tada prepoznao ?
    Ti si „intelektualac“ , „muzičar“ … odnesi tetki lek i piši „Danas“ nebuloze… a i u budućnosti !
    Minoran si bio a danas si
    minorniji !

  20. Zasto mi ne objavljujete komentare ili ih posle kratkog vemena obrisete. Odgovorite nista vas ne kosta.

  21. Svačiji život je prepleten sa stotinama i hiljadama drugih života i svačija smrt je normalnom čoveku tragedija. To izgleda ne važi za sociopate, psihopate, narcise na vlasti, za one koji nas „teše“ da će poumirati „samo“ stari i bolesni. Da hoće grom u koprive…

  22. E kako bi bilo jako dobro da ovaj Kovačević u svemu nalikuje na Dušana. Bio bi to naš ponos.

    Ovako, ovaj tera politiku, dok se gradjani Srbije u grču bore od strašne opasnosti koju raz(nosi) Koronavirus. Život je u pitanju.

    Neogovorno, žalosno.
    Očekivalo se nešto drugo, što doprinosi borbo za opstanak.

    1. Dušan je zbog ćerkine karijere podržao AVa kad je došao na vlast. Kad je uvideo koga je podržao, zaćutao je, u zemlju propao. Ali dete je dete, još kad nešto voli a za to nema talenta tj glasa.

  23. Ljudina… „Građani Srbije, izvinite. Ušli smo u ovo potpuno nespremni, bez ičega. Delom zbog naše neodgovornosti, a delom i zbog pogrešnih predviđanja struke. Bez respiratora, maski, smeštaja. Sada sve to radimo u hodu. Molimo za pomoć, razumevanje i oproštaj.“ Naravno da se to neće i ne može dogoditi. „… Bogami, ceracemo se.

  24. Gospodine Kovačeviću,ja kao radnik MUP R.Srbije, mogu da kažem,da svaka čast na ovakvom intervjuu,svaka reč na svom mestu,i da kao što ste rekli vrlo brzo nadam se,će doći račun na naplatu. A sve ove ikebane oko njega, i njih procesuiran,a pogotovu za prvu konferenciju,u vezi virusa. Pa onda redom,afera helikopter,afera Savamala,afera Krušik, afera Jovanjica, afera tetka,namešteni tenderi, postavljanje partijskih vojnika na rukovodeća mesta u MUP,BIA itd

  25. Pametno smosljeno a i svako ima pravo na svoje misljenje.
    Vreme ce pokazati svoje.
    What will be;
    will be!

  26. Siniša jasno uočava i predočava nam sve ono što zadnjih godina snalazi Srbiju. Svima je to jasno sem botovima, kojima ne smeta što onoga kojeg obožavaju Klinton tapše po ramenu, a njegovoj ženi pomaže sa 2 miliona dolara u kampanji. Ne smeta im što je za saradnika uzeo Toni Blera i što uz skute drži Dinkića, kome je pretiio robijaškim odelom sa brojem 0001. Sve to mogu da progutaju, ali istinitost Kovačevićevih reči, nikako. Srbi šta je sa vašim mozgovima ?!?

  27. Sto se tice glasa mog I mojih prijatelja,veliki broj neka za oravi, na vreme, da se ne iznenadi olos i lopina. To sto su nas Ruje I Ameri odkacili,pa to je normalno. Kurvanje nikada nije bilo popularno. A da je nepogresivi pogresio recice izbori. Pa ako ste blesavi ponizeni od umobolnog diktatora u ovoj veoma teskoj I po zivot opasnoj,GLASAJTE za olosa I lazova AV. Toliko

  28. Zaista je ovog čoveka, za razliku od njegovih knjiga, teško čitati.

    Večni kritičar ove vlasti opsednut je vlašću u kojoj više nije, a bio je, sećamo se.
    I šta je uradio kao Koštunicin drugi čovek,šta?

    Ako jedan čovek, makar bio on on i SK, imaju toliko opsednutosti Vučićem
    onda to puno govori o njemu.
    Ne mogu da ne stisnem utisak da kao čovek od pera namerno piše i govori
    i da je za to vrlo dobro plaćen.

    Koristi svaku priliku i gluposti da napadne nekoga ( zna se ko mu je opsesija ): kučiće, penzionere, sajam, Bg H2O, itd…

    Napada mere koje se uvode zbog nediscipline nas samih i naše gluposti.
    Napada vlastitu vojsku, lekare strane i domaće (nije izmislio Vučić nedisciplinu, Kovačeviću).
    On je demagog koga je lako razumeti razumeti ako se razmisli o njegovim zamenama teza .

    Mogu pobijati tačku po tačku sve njegove tvrdnje ( na primer -što mu smeta srpska vojska ispred bolnica. Pa to je srpska vojska Kovačeviću, kome još smeta sopstvena vojska ).
    Ali ovaj intervju i nije namenjen razumnim ljudima

    Mislim da je on vrlo proračunat čovek i da je red da kaže ko ga plaća i koliko plaća za ovu demagogiju.
    Srbija je prva na mestu Kovačeviću.

    1. Molim obozavaoce lika i dela AV da se klone ono malo prostora koji nije rezrevisan za obozavanje vodje. Pretvorili ste se u lovce na one koji ga ne vole. Pa ne mogu svi da vole vase bozanstvo. I jeste li uopste culi za totalitarizam? Vi razumni? Pih.

  29. Odlican clanak, cestitam autoru, pozdrav DANASu
    Vec i sam naslov clanka, uzbudio je Prvozvanog. Naredio je „PALI“, botovi su plotunski opalili na autora (a ne na njegov clanak, koga niko nije ni procitao).

  30. kreveti vam smetaju ?? kakvi ste jadni slepci vi . treba da vas bude sramota i vas i ovog ludaka sto intervjuisete. dali u ovakvoj razmeri i kada si bolestan treba da te interesuje sto je vojni krevet ? valjda molis boga da ozdravis i ides kuci. Ponesite bohor i mirisljavu posteljinu od kuce

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.