DJB: Javnom debatom do kandidata

Ostavite komentar


  1. Ako bi se premijer stvarno posle samo oko godinu dana drugog mandata vec kandidovao za predsednika onda bi to bilo vrlo neozbiljno jer svaki posao treba dovrsiti a ne sve samo zapoceti opstom galamom! Od toga vajde nema i to bi znacilo da mu je samo stalo do licnog i partijskog a ne drzavnog uspeha! Moze biti da je Radulovic u pravu i opozicija, ako je malo pametna, a sumnjam da jeste, trebalo bi ovo da ima u vidu!

  2. ako priču o predsedniku počnemo sa stanovišta pristojne i one druge Srnije veliko je pitanje da li idemo i dobrom smeru. Predsednik treba da je zajednički imenitelj svih gražana a ne simbol jedne kaste u zemlji.

  3. Mislim da je skoro nemoguce da se opozicija dogovori oko jednog kandidata jer svi zele predsednicku fotelju.

  4. Nece sigurno imati opozicija jednog kandidata. Prvi ce se Seselj samostalno kandidovati a takodje je i Tadic ponovo rasformirao stranku pa je prosto dogovor nemoguce postici.

  5. Dosta je bilo može da otvara bilo kakve debate i tako tim šarlatanima narod nikada neće verovati.

  6. Ako Sasa Radulovic,Pajtic,Cedomir jovanovic,Boris Tadic a uz njih jos i Sasa Jankovic i Rodoljub sabic predstavljaju "Pristojnu Srbiju", Nemam dalji komentar.Tu je sve receno.

  7. Saša radulović hoće javnu debate da predstavi jedan od kandidata predsednika opozicije, oni baš vole i uživaju da zezaju ovaj narod. Opozicija ima više kandidata nego pripadnika opozicionih partija.

  8. Podrzavam predlog u potpunosti.Opozicija moze da uspe samo sa potpuno novim ljudima I ljudima koji su u zivotu nesto radili konkretno

  9. Pa sta bi Radulovic sad,lepo se pokazao kao stecajni upravnik,pa bi sad i drzavu da odvede u stecaj???

  10. Zajednički kandidat naše opozicije bi trebao da bude Zoran Milanović, najbolje od svih pljuje po Vučiću i po Srbiji, posto se i kampanja naše opozicije zasniva na tome.

  11. Većinska Srbija ne sumnja da možete da se dogovorite kako opet neki DOS da oćerupa i ovo malo što imamo od države. Zašto vas je toloko, pitate li se po nekad?!

  12. Hahaha, Radulovic i njegovi glupi predlozi. Pa zar stvarno misli da ce neko da mu poveruje i da ga poslusa? Jadno, Radulovicu, mnogo jadno sa tvoje strane.

  13. Meni više liči na vapaj očajnika da im pomognu oni sa zapada da ih silom ujedine kako bi pokušali na izborima da naprave neki dobar rezultat, pre nego nekakva javna diskusija.

  14. Uslovi su ravnopravni, to sto vi nemate dovoljnu podrsku građana je zato sto ste se lose pokazali u proslosti.

  15. Koga god kandidata ,da izabere opozicija neće proći prvi krug, jer narod neće nazad već napred u bolju budućnost.

  16. Debata ima da podrazumeva da nesto pricate. A samo to i radite koliko vidim, a dela vas demantuju na svakom cosku. Prema tome, meni ne treba da mi neko prodaje bajke, a na kontu mu suskaju pare za naredne dve generacije

  17. Budući ,zajednički,kandidat opozicije bi morao da plaća porez i u zemlji i u inostranstvu !

  18. radulovic prica nelogicno,kaze vucic ce se kandidovati za predsednika! kako moze biti i premijer i predsednik u isto vreme? ako misli ozbiljno onda je on neozbiljan kanditat za predsednika.

  19. Radulovic hoce da kaze da samo oni koji su glasali za njega i njemu slicne su pristoji ljudi mi ostali (kojih je mnogo vise) smo nepristojini jer smo glasali za Vucica. Mislim stvarno.

  20. Kojeg god kandidata da izaberu nikada im neće uspeti da pobede na izborima,jer podršku naroda sigurno neće svojim šarlatanstvom dobiti.

  21. Neće se opozicija nikada dogovoriti oko kandidata,jer je u pitanju gomila sujetnih ljudi,a i ako se dogovore,cela opozicija je vrlo poznata narodu i sigurno im narod neće dati nikakvu podršku.

  22. Jedino sto je ocigledno to je potpuna politicka dezorijentacija opozicije.Ne mogu da prevazidju licne sujete i ambicije.Ne postoji nikakav plan ni za izbore, a kamoli za resavanje problema koji postoje u drusrvu. Opsta bezidejnost i inferiornost, nazalost.

  23. Opozicija nema nikakav kredibilitet, smisljaju kako bi prevarili narod na predsednickim izvorima.

  24. Dusan Spasic: Vučić je više puta izjavio da ga ne interesuje predsednička funkcija i treba mu verovati.

  25. mala: Pa naravno da ne treba nikom. Građani znaju ko vod politiku u njihovom interesu i tome će dati svoje poverenje.

  26. Na osnovu ove Raduloviceve uzjave, namece se zakljucak da ce svi oni gradjani Srbije koji ne budu glasali za tog pristojnog kandidata, biti nepristojni, tako da odmah u startu Radulovic ponizava te gradjane ?!

  27. Srbija je mala da bismo iz godine u godinu pravili promene, to je kao sa fudbalskom reprezentacijom, svaki cas menjamo selektora i nikad nista ne uradimo, dajte priliku ljudima da se iskazu

  28. Ne vredi vam ništa kad ste izgubili poverenje građana, Vučić ima podršku i poverenje građana zato je i logično da će pobediti kandidat koga on podržava…

  29. Pa da tu treba stvarno izabrati najboljeg…koliko su svi oni dobri to odavno znamo,dobro lazu, dobro peru-ko po gorenje ves masina licenci, dobro ne rade nista za narod osim za sebe same.Pa sad tu medju ovom plejadom dobrih stvarno treba znati izabrati…

  30. Kako god da dođete do kandidata nećete svakako pobediti,ujedinili se ili ne,narod Vas sve zajedno vrlo dobro zna.

  31. Ovi iz DJB-a od svega prave predstavu,valjda da bi dobili još jedan članak u novinama.Sigurno je da njihov kandidat nema nikakve šanse na izborima,pokazali su narodu da su cene u skupštinskom restoranu vrhunac njihove politike i to je sve.

  32. Oni su sve samo nisu pristojni. Verovatno neko od njih treba da bude presednik da bi mogli da nastave da potkradaju državu i njene građane i da unište sve što je sadašnji premijer uspeo da uradi za našu zemlju.

  33. Raduloviću stvarno smešno šta pokušavaš, a još smešnije je to što misliš da ćes uspeti u tome. Bolje ti je da se povučeš da bi Srbija imala bolju budućnost uz premijera.

  34. Ma ne debata ko bude od opozicije imao najvise pratioca na twiteru treba da bude kandidat i on ima najvise sanse!!!

  35. Znači svi oni koji podržavaju politiku Aleksandra Vučića su nepristojni, a ima ih u milionskom broju u Srbiji? Kompletna opozicija u Srbiji nikad nije bila gora i svakom danom to sve jasnije potvrđuju. Evo ih opet na delu!

  36. Da li ovaj čovek stvarno misli da može da bude predsednik Srbije? Pa ja ne mogu da verujem šta sve neću pročitati!

  37. Ja da sam na Radulovicevom mestu bi se pokrio usima i platio porez prvo u Srbiji pa onda u Americi

  38. Čudno je da Radulović već sad zna strateguju drugih, a da strateguju oko izbora nema baš opozicija, kojoj pripada. Ne verujem da će se opozicija dogovoriti oko jedinstvenog kandidata.

  39. "U saopštenju se navodi da jedinstveni kandidat pristojne Srbije treba da bude izabran na osnovu transparentnog sučeljavanja stavova (javnom debatom)." Znači, cirkus u najavi!

  40. Zašto ne pokušaju sa Šešeljom ,mislim da je on ubedljivo najjači od svih opozicionih lidera.

  41. Tesko da ce se oni dogovoriti, pa svi oni bi zeleli u predsednicki kabinet, iako znaju da je to nemoguce! Mislim, ko ce za njih uopste glasati!

  42. Svako ima pravo da se kandiduje, da privuce glasace i da eventualno pobedi, pa mi nije jasno kako premijer kontrolise izbore?!

  43. Ne pomaze sadasnjoj opoziciji ama bas nista, jer im gradjani ne veruju ama bas nista.Kome treba takav predsednik kao sto je Sasa Radulovic.

  44. Opozicija da ima jednog kandidata, nikada. Prvo bi trebalo da da se zabrani da postoji milion stranaka u ovako maloj zemlji.

  45. Čovek koji nije platio porez i onda je brže bolje pobegao kod nas, gde je bio stečajni upravnik, a ni jednu firmu nisam čuo da je vratio na pravi kolosek i sad sebe stavlja u pristojnu Srbiju, onda nemam komentar.

  46. Samim tim što naš narod deliš na pristojne i ne pristojne, vidi se koliko si Ti pristojan. Znači po Tebi su pristojni oni koji su za tebe, a drugi nisu.

  47. Radulović kao i uvek ima neke ideje, pretpostavljam da sebe smatra za najboljeg kandidata, što svakako nije.

  48. Male su šanse da opozicija izabere jdnog kandidata, previše je ličnih interesa među njima…

  49. Dok ne vrati pare koje duguje za porez u SAD, Saša Radulović nije kompetentan da bilo šta saopštava javnosti.

  50. Neka s e oni dogovaraju svojim opozicionim debatama, šta nas gradjane zamaraju svojim sujetama, podvalama, korupcijom i strančarenjem.

  51. Uzalud trud stranaka opozicije kada je tehnicki neizvodljivo da imaju jednog kandidata, a jos je teze izvodljivo da narod ima poverenje bas u njega a nema ni u jednu stranku opozicije.

  52. Jedino sto je ocigledno to je potpuna politicka dezorijentacija opozicije.Ne mogu da prevazidju licne sujete i ambicije, ne postoji plan ni za predsednicke izbore, a kamoli za resavanje problema koji postoje u drusrvu. Opsta bezidejnost i inferiornost.

  53. Ovi botovi ne razumeju da im je jedina funkcija da nama ostalima pokažu kojih se likova najviše boji Vođa, tu gde su botovi znaš da se Vođa trese 😀
    Hvala botovi [3

  54. Pobednicki rezultat na izborima se postize casnoscu, postenjem, brigom za opsti interes, marljivim radom i patriotizmom. Ko ce biti kandidat opozicije za predsednika, ili lider stranke je vecito sudbinsko pitanje opozicije i podseca na crtani film kada kalif masta i pravi planove kako da postane vezir umesto vezira – tragikomicno, kao i na nasoj politickoj sceni.

  55. Koliko je Radulović "pristojan" i na koji način je birao predstavnike na svojoj izbornoj listi već smo videli na prethodnim izborima. Pretpostavljam da bi po toj logici idealan kandidat bio njegov kum ili bliski rođak.

  56. Pristojan kandidat ne bi smeo da duguje porez stranoj drzavi, da ima dobru i postenu radnu proslost elem da nije zaradjivao na tudjoj nesreci/ stecajni upravnik/ i da bude kvalifikovan za ono mesto za koje bi se kandidovao.Tek toliko o kandidatu!

  57. Još jedna prazna priča u nizu i ništa drugo. Nema tu niko nov ni novih ideja pa prema tome nema ništa ni da se očekuje od njih.

  58. Kandidat za predsednika Srbije treba da bude onaj koji postuje Ustav i zakone, vladavinu prava, slobodu medija, ljudska prava i nezavisne institucije sistema a to pokret DJB nema.

  59. Kako ljudi ne shvataju da time sto blate premijera,ustvari njima pada rejting i sami sebi skode,a ne premijeru.I debatom nista nebi dobili jer svi oni zele fotelju.

  60. Opozicija u Srbiji je slaba i razjedinjena i veoma je tešk očekivati zajedničkog predsedničkog kandidata jer svaki od lidera opozicionih stranaka gleda lične interese.

  61. Mislim da ne postoji debata ni kandidat koji im u trenutnoj političkoj konstelaciji snaga može pomoći.Nemaju tajming i politiku,a to je najbitnije….

  62. Ovoliki broj botova(a ustvari 1-2 debejca službenika) pokazuje strah avav-a od jednog kandidata opozicije,na stranu što su i komentari na nivou jednog osnovca sa dovoljnim uspehom i jedinicom iz srpskog jezika,a svi botići listom ne žele ni da se bilo ko kandiduje i neće debatu,osim "velikog" vođe koji već 5 godina sam sa sobom(i predsobljem) debatuje iz dana u dan,sata u sat …neprekidno ,jer ne sme da sedne oči u oči sa bilo kojim predstavnikom pristojne Srbije !!! Ajde brale čik izađi na crtu bilo kome iz prave opozicije pred kamerama i odgovori na postavljena pitanja,a ne de odmah urlaš i vređaš,i zamenjuješ teze i bulazniš iste mantre koje ponavljaju i ovi tvoji nepismeni botovi !!!!

  63. Sigurno je da Sasa Radulovic niti bilo ko iz opozicije nisu predstavnici ““““pristojne Srbije““““.

  64. Ово је прави предлог који има потенцијал да усмери пажњу јавности на битна друштвена питања и покаже у чему се то опозиција разликује од позиције. Доминација негативних и одеуство озбиљних коментара на задату тему је очигледна и препознатљива.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.