DJB poziva na protest zbog konstituisanja nove Skupštine 1Foto: FoNet/ Zoran Mrđa

DJB poziva građane da se u nedelju, 2. avgusta 2020. godine, u 20 sati okupimo ispred Narodne skupštine Srbije u znak protesta protiv namere vlasti da početkom sledeće nedelje konstituiše falsifikovanu skupštinu na osnovu falsifikovanih zapisnika sa falsifikovanih izbora.

„Ovaj protest je uvod u blokadu Doma Narodne skupštine az vreme konstituisanja falsifikove skupštine, što se očekuje za ponedeljak ili utorak između 10 i 12 časova, i prilika za dogovor o zajedničkoj akciji kojom ćemo sprečiti konstituisanje lažnog parlamenta“ – stoji u saopštenju.

Prema njihovim rečima, vlast krije tačan datum i vreme sazivanja prve sednice Skupštine zbog straha od protesta.

„Nakon što je uništavanjem demokratije i medijskim gušenjem opozicije ostala sama na vetrometini na milosti i nemilosti velikih sila i globalnih korporacija u trenutku u kome se od nje očekuje da se zarad ostanka na vlasti odrekne Kosova i Metohije, vlast je izložila Srbiju velikoj opasnosti“ – poručuju iz DJB.

Oni ističu da je najbolji način za odbranu državnih interesa „obaranje falsifikovanih izbora“.

„Na taj način vlast gubi skupštinu i vladu, ali i mogućnost da na bilo kakav štetan dokument stavi bilo kakav potpis“ – navodi se u saopštenju.

DJB organizuje protest koji će se održati u nedelju 2. avgusta od 20 časova ispred Narodne Skupštine. Prisutnima će se obratiti predsednik DJB Saša Radulović.

„Ovaj protest je uvod u protest blokade Narodne Skupštine u vreme konstituisanja falsifikovane skupštine čiji datum i vreme još nisu objavljeni“ – rekli su iz DJB.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari