DJB: Vulin se priprema za novi resor 1Foto: Dosta je bilo

Po prvi put u istoriji građani će danas imati priliku da obave besplatan lekarski pregled u kasarni, pod ličnim nadzorom ministra odbrane i novinarskih ekipa koje će ga pratiti, saopštio je danas Pokret Dosta je bilo – Saša Radulović.

Prema najavi Ministarstva odbrane, u kasarnama u Bačkoj Topoli, Vranju i Kraljevu, obavljaće se besplatni specijalistički pregledi zainteresovanih građana.

Dosta je bilo pretpostavlja da se radi o pripremama Aleksandra Vulina da u narednoj rekonstrukciji vlade preuzme resor zdravlja, pošto je uspešno okončao poslove u resorima Kosova i Metohije, rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja i odbrane, navedeno je u saopštenju.

Dok je bio direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Vulin je pod još nerazjašnjenim okolnostima i pod velom službene tajne potrošio milion evra za kupovinu sigurnosnih kamera koje nikada nisu proradile. Jer da jesu, znali bismo ko je ubio Olivera Ivanovića ispred njegove kancelarije u Severnoj Mitrovici, navodi DJB.

Pokret ocenjuje da je „tokom Vulinovog upravljanja resorom socijalnih pitanja, neustavno su otete penzije, smanjena pojedina socijalna davanja, a više žena je ubijeno u porodičnom nasilju zbog nereagovanja socijalnih službi, a za vreme njegovog mandata živote su u požaru izgubili štićenik doma za decu ometenu u razvoju i penzioneri u nelegalnim domovima za stare“.

„Umesto da objasni građanima poreklo više od 200.000 evra za kupovinu stana na Zvezdari, odgovara za dosadašnje greške i afere ili bar brine o vojsci čija dnevnica ne može da pokrije kiflu i jogurt, Vulin se danas uživeo u ulogu lekara. Možda mu je dosadila crna uniforma pa će preći na belu“, zaključeno je u saopštenju DJB.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari