DJB: Zloupotreba policije 1Foto: Dosta je bilo

Nedopustiva je praksa da policija svakog dana političarima na vlasti šalje zaštićene lične podatke koji se masovno zloupotrebljavaju za tabloidizaciju političke scene i društvenog života, saopštio je danas Pokret Dosta je bilo.

Policija u Srbiji služi političarima za pokretanje kampanja i obračune po tabloidima, a ne građanima i sprovođenju zakona, navodi Pokret.

Podržavamo nastojanje poverenika za informacije od javnog značaja da zaštiti lične podatke građana i zahtevamo da policija iz dnevnog biltena izbriše sve podatke koji ugrožavaju pravo na privatnost i lično dostojanstvo, piše u saopštenju.

Policija je, kako navodi Pokret, instrumentalizovana i potpuno urušena zbog dugogodišnje negativne selekcije kadrova i političke zloupotrebe.

Na najodgovornija mesta dolaze nesposobni partijski kadrovi i ljudi sa dosijeima koji sprovode političke naloge, dok je velika većina stručnih i sposobnih marginalizovana, ukazuje se u saopštenju.

Pokret Dosta je bilo je zatražio da se policija profesionalizuje, očisti od kadrova sa kriminalnom prošlošću i oslobodi političke zloupotrebe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari