DJB:Plan u 20 tačaka za Beograd

Ostavite komentar


  1. Bravo, na vreme pocinjete. Imate li kandidata za gradonacelnika? Izadjite sa predlogom. Pozdrav

  2. Prazne priče. Prvo radi se o licemerju jer glavu dajem svaki od njih je zaposlio ili ubacio negde svoju..hmm.
    Drugo, tumor korupcije je toliko raširen, to je zapravo osnovni mehanizam bitisanja u Srbiji i na Balkanu.
    Treće, pravosudje i administracija su tako premreženi tajnim kontaktima, da će mnogobrojni pojedinci/ke uvek završavati posao preko veze, bilo koja vlast da dodje.

  3. Očekujte podmukle napade sa svih strana. Većini opozicije je DJB najveći protivnik, a ne SNS, protiv koga se bore samo oko vlasti, jer se DJB zalaže za konkretne mere koje udaraju u samu suštinu njihovog (SNS, opozicije) bavljenja politikom. Budućnost je u novim ljudima, poštenim i profesionalno ostvarenim, organizovanim u nove političke organizacije, kao na pr. DJB, Ne davimo Beograd, S. Janković.

  4. Toliko su politicari u poslednje tri decenije izobecavali sve siromasnijem narodu u Srbiji, da su polovinu ispunili, narod bi sada ziveo kao u najuspesnijim drzavama u Evropi /svedski standard, brze pruge, bolji zivot, Zakon o poreklu imovine…/ Narod vise ne veruje politicarima, osim onih 2 miliona koji veruju samo Vucicu, sto je njemu dovoljno da drzi apsolutnu vlast/. Polovina biraca zato vise i ne glasa. Doslo je vreme da politicari OBECAJU STA NECE RADITI AKO DODJU NA VLAST, uz lose primere iz proslosti i detaljno objasnjenja zasto to oni sigurno nece raditi. Pokret DJB je uporan u "tackama" koje je tesko popamtiti, a tek realizovati.

  5. Iz dosadasnjeg 30-to godisnjeg (lokalnog) "politickog iskustva",zakljucio sam (teskom mukom) da se u Srbiji,na zalost,ljudi priklanjaju "ovom" sto je danas na politickoj sceni !!! Nesto "normalno" tj uobicajeno u "demokratskoj praksi",ovde "ne pije vodu" !!Sto bi rek““o Majkl Mur :" surova istina" !!!

  6. Sve to uz snazan utisak medjusobnog kompromisa, kao uslov za prepoznavanje ozbiljnosti u ovom trenutku. Pocnite demontazu od Beograda..

  7. Opet ista greska ili namera. Opet podele gradjana i unutatopozicione podele? Opet DJB istrcava sa nekakvim svojim Planom kojim sebe stavljaju u centar paznje i za stozera opozicije. Kao da zelje da druge odbiju ili omalovaze. Zasto nesednu zajedno, dogovore se i naprave zajednicki plan? Naravno da ce se svi sloziti oko onoga sto trazi DJB, ali nacin nije dobar. Kakve su namere? Zamislimo da zbog "cistoce" i vrline neko iznese stav da nece sa onima koji su glasali Nikolica (Pavlovic javno) ili bili u Vucicevoj vladi (Radulovic i Pavlovic). Cemu bi to vodilo?

  8. @istinoljube, zar je nekakav njihov plan nešto što bi trebalo da se podrazumeva i da bude osnovni standard političkog delovanja. To je kao da kažete za državu da ima nekakav pravosudni sistem, ili nekakvu policiju, jer i bez toga bi se lepo živelo, a lopovi bi se valjda sami kažnjavali i išli u zatvor. To što DJB predlaže je osnovni uslov da bi političari stvarno radili svoj posao, jer jednostavno ne bi smeli da kradu(ckaju) i zloupotrebljavaju svoj položaj, jer bi bili konstantno pod okom javnosti (transparentnost). Bez tih osnovnih načela koja bi se strogo poštovala, sve se svodi na to dal““ će da sjaše Kurta i zajaše Murta. I tu se zatvara krug, srećni cirkusanti se smenjuju na vlasti i zabavljaju narod aferama i vašarskim prepucavanjima, sve dok na izbore ne bude izlazila samo bliža rodbina i autobuski sendvičari.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.