Đilas čestitao Bečiću izbor za predsednika Skupštine Crne Gore 1Foto: Miroslav Dragojevic

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas čestitao je danas lideru Demokratske Crne Gore Aleksi Bečiću na izboru za predsednika Skupštine Crne Gore nakon, kako je Đilas ocenio, prvih demokratskih promena u njenoj istoriji.

„Crna Gora i Srbija nalaze se u društvu najstarijih međunarodno priznatih država Evrope. I jedna i druga ove godine našle su se na listi neslobodnih država i hibridnih režima. Vaša i smirenost Vaših koalicionih partnera, pomirljive poruke, demokratski duh i činjenica da su Vas podržali i poslanici manjina, govori da ćete nakon ere bojkota Skupštine nju uspeti da pretvorite u kuću svih građana Crne Gore, motor njenog demokratskog i evropskog napretka“, napisao je Đilas u čestitki, saopštio je SSP.

Đilas je naveo da Crnoj Gori želi da u što kraćem roku dobije Vladu na principima koalicionog dogovora koji je potpisan, „jer to je u interesu svih koji žive na Zapadnom Balkanu i žele njegov ravnomerni demokratski i ekonomski razvoj“.

„Stojim Vam na raspolaganju za sve što može pomoći boljem razumevanju dva društva, unapređenju odnosa i boljem životu za sve naše ljude. Živela Crna Gora!Živela Srbija!“, naglasio je Đilas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari