Đilas: Dačić je iz lične koristi SPS pretvorio u "Vučićev privezak" 1foto FoNet Zoran Mrđa

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas odgovorio je danas na navode predsednika Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivice Dačića da se „sve što je vodio raspalo“ i istakao da se tada nije raspalo ništa, ali da se u prethodnih 12 godina vlasti Srpske napredne stranke „raspalo sve, uključujući i državu koja više ne postoji“.

Odgovarajući na Dačićeve navode da je problem to što nije osudio izjave Srđana Škora, Đilas je u saopštenju istakao da su reagovali na izjavu tužilaštva da se formira predmet zbog izjave Škora u kojoj navodno poziva na ubistvo sina Aleksandra Vučića jer, po njegovim rečima, to Škoro nije rekao.

„Da jeste, prvi bi reagovali i osudili, kao što smo kao jedina opoziciona stranka reagovali na pretnje da će predstavnici režima plivati Savom i Dunavom i da će ih juriti po ulicama“, poručio je Đilas.

On je dodao da garantuje da će svi koji su se ogrešili o zakone, svi koji su pljačkali Srbiju, svi koji su širili mržnju i crtali metu na grudima ljudi, svi koji su zloupotrebili svoje funkcije okrećući glavu ili postupujaći po nalogu režima umesto po nalogu istine, za to sigurno odgovarati.

„Vi kao saučesnik, neki drugi kao vođe i inspiratori“, poručio je Đilas Dačiću u saopštenju.

Đilas je, u delu u kojem je odgovarao na navode da se sve što je vodio raspalo, istakao da su u pet godina, koliko je vodio Beograd, napravljena tri mosta, više od 40 obdaništa, devet osnovnih škola, dva porodilišta, četiri doma zdravlja, da se pomagalo trudnicama, porodiljama i da je broj rođene dece porastao za četvrtinu.

„Sve što smo napravili, poput Bulevara, izgleda isto kao i tada. Nije se raspalo ama baš ništa“, rekao je Đilas.

On je dodao da je vodio i Košarkaški savez Srbije (KSS) pet godina i da se ni on nije raspao, a da je taj period u savezu prema osvojenim medaljama najuspešniji u istoriji KSS.

Đilas je dodao i da je pre ulaska u politiku napravio i vodio firmu koja se nije raspala, nego je u svojoj oblasti bila najveća na teritoriji bivše Jugoslavije.

„Danas vodim najveću opozicionu stranku u Srbiji, onu koja je izbacila SPS iz kancelarija u Skupštini Srbije, jer smo veći od vas. Toliko o tome ko se raspada“, naglasio je Đilas.

Na Dačićeve navode da Đilas nema šta da priča o rejtingu SPS i da ih je on (Dačić) „držao na vlasti četiri godine“, Đilas je odgovorio da o rejtingu te partije ne priča, jer ona više ne postoji.

On je dodao da kada je Dačić bio deo tima koji je na republičkom nivou vodio tadašnji predsednik Srbije Boris Tadić, a on (Đilas) na gradskom, Dačić je na parlamentarnim izborima imao 15 odsto, a u Beogradu 10.

Đilas je u saopštenju dodao da je Dačić iz lične koristi SPS pretvorio u „Vučićev privezak“ i da socijalisti imaju skoro tri puta manje glasova.

„Njegov drug Dinkić, koga je on lično spojio sa Vučićem, nema više ništa osim bankovnog računa i činjenice da je ostao na slobodi. Baš kao i Dačić. A to nije malo, jer zna se šta je radio Dinkić i zna se kome je nošeno koferče i ko se viđao sa Mišom Bananom“, dodao je Đilas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari