Đilas: Era Vučića se približava kraju 1foto FoNet Zoran Mrđa

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas ocenio je za današnje izdanje lista „Nova“ da se era Aleksandra Vučića i „kolonizacije Srbije“ približava kraju, navodeći da su za promene potrebni novi izbori i obavezna saradnja unutar opozicije.

Đilas je za list Nova rekao da je saradnja unutar opozicije ne samo moguća, već i obavezna i da samo izbori koji će biti održani u referendumskoj atmosferi mogu dovesti do promena.

Đilas je dodao i da se vlast ne menja na ulici, posebno vlast koja ima ogromnu silu kroz policiju, batinaše i huligane, neograničene finansije i kontroliše od 80 odsto medija, već da „ulica“ služi kao pritisak na vlast, da se natera da prihvati neke stvari i učini ustupke.

Đilas je uveren i da se litijum u Srbiji neće kopati, jer je bar četiri puta više ljudi protiv, nego za.

„I može Vučić da priča šta hoće, mogu Nemci koliko hoće da govore da kod njih ne može, ali u Srbiji mora, mogu i Amerikanci i Rusi da podržavaju vađenje litijuma koliko god hoće – srpski narod i građani Srbije neće litijum i tačka“, rekao je Đilas.

Kako je ocenio, po pitanju iskopavanja litijuma deo Evropske unije (EU) je licemeran.

„Ne može kod nas, ali može i mora kod vas?! I to je, kako kažu, deo zelene energetske tranzicije Evrope. Kod vas da bude zeleno, a kod nas crno? Sramota“, dodao je Đilas.

Kako je naveo, ne želi da ćuti o tome da su i EU i Sjedinjene Američke Države grešile.

„Kršenje sopstvenih pravila, bombardovanje Srbije, nedovoljna podrška (Zoranu) Đinđiću, decenijska podrška Vučiću – sve su to razlozi što je Srbija danas daleko od Evrope, što sasvim jasno odgovara Vučiću“, naveo je Đilas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari