Đilas i Janković: Vučić stalno govori neistine, pa tako i o dojavi opozicionara 1Foto: Fonet/ Nenad Đorđević

Dragan Đilas, Saša Janković i potpredsednik stranke Vuka Jeremića Nikola Jovanović tvrde za Danas da je Aleksandar Vučić nije govorio istinu kada je rekao da su mu dvojica opozicionara, učesnika sastanka sa Ves Mičelom, javila o čemu su razgovarali na sastanku sa ovim američkim zvaničnikom.

Dragan Šutanovac, takođe, učesnik sastanka sa Mičelom juče nije odgovarao na pozive našeg lista.

Vučić je novinarima rekao da su mu dva opoziciona lidera već javila „šta su oni drugi radili“. Kako je objasnio, glavno na sastanku američkog zvaničnika sa liderima opozicije bilo je sledeće: „Pustite Vučića“, što je inače najpokvarenije, “da reši kosovski problem“, jer svi znaju da ono mora da dobije nezavisnost, “dajte Vučiću vruć krompir, a onda ćemo mi njega da srušimo na tome, al nećemo da diramo u tu odluku“.

– To što je Vučić rekao je istina isto koliko je istina i da nikad neće smanjivati penzije, i da će biti deset milijardi investicija godišnje i da se neće kandidovati za predsednika Srbije i da će Beograd na vodi biti gotov 2018. godine… A pošto je u novembru rekao da će se stanari u one dve zgradice useliti u martu očekujem da koliko već sutra kaže kog datuma u martu će se to desiti… Zaista mi je teško da poverujem da Danas naseda na ovakve njegove izmišljotine i piše o tome – naveo je Dragan Đilas u izjavi za naš list.

Prema rečima Saše Jankovića, predsednika Pokreta slobodnih građana, izjave Vučića i „ceo metod vladanja koji se sastoji u tome da svađa, a ne miri, da ruši, a ne gradi, duboko su nedostojne funkcije predsednika države koju je prisvojio“.

– Porazno je za Srbiju što i deca znaju da čovek koji je formalno na njenom čelu neprekidno govori neistine, o čemu god da se radi. Naša država pruža ljudima sigurnost samo u jednom pogledu: kad njen nelegitimni šef nešto kaže, znamo sa sigurnošću da je istina – drugačija – zaključio je Janković za Danas.

Nikola Jovanović, potpredsednik Narodne stranke, istakao je za Danas da „predsednik SNS ponovo spletkari i zamenjuje teze“.

– Izmišljenim navodima pokušava da prikrije ličnu odgovornost za činjenicu da je Briselskim sporazumima sve dao, a da naša strana 1800 dana čeka na ZSO, što je jedino što je navodno dobio. U ime Narodne stranke mu poručujem da ne treba da rešava „vruć krompir“, već da ga slobodno ostavi sposobnijim i odgovornijim, koji će doći posle njega. Jer ako bude nastavio da pregovara kao sto radi od 2013, Kosovo će ubrzo ući u UN, a on će dobiti spomenik u Prištini pored Klintonovog – istakao je Jovanović za Danas, navodeći da je Vuk Jeremić van zemlje i da zato nije u prilici da odgovori na naše pitanje.

Inače, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavljujući da zna o čemu je bilo reči na sastanku dela opozicije sa američkim diplomatom Vesom Mičelom, istakao i da nema problem s tim, jer je „Srbija demokratska zemlja i svaki Amerikanac, Evropljanin može da se sastane sa svima“. On je rekao da je dobro što je došlo i dolazi do takvih sastanaka, jer će i Mičel i drugi moći da vide zašto mu je „toliko olakšan posao sa političkim protivnicima“. Vučić je rekao i da su mu dva opoziciona lidera već javila „šta su oni drugi radili“ tako da može i to da kaže.

Govoreći o pojedinim učesnicima sastanka iz redova opozicije, Vučić je rekao da je problem što „takvi ne doživljavaju državu kao svoju, već samo razmišljaju o tome kako će da sednu u fotelju i dočepaju se kase“. „Neka oni rade svoj posao, njima su privatni i partijski interesi uvek ispred interesa države Srbije, a moj je da štitim državu“, izjavio je Vučić i dodao da je Mičelu rekao da, sve dok on to želi, oni neće da pobede i da to ne zavisi od njih, nego od naroda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari