Đilas i Ponoš: Beogradske mandate ne treba da uzmemo – izbori pokradeni, za republičke ćemo videti

Ostavite komentar


  1. Kalkulacija je sledeća: procena je da je bilo oko 40 000 glasača iz Bosne (nije samo Arena, glasalo se i u Srpskoj i još kojekude) što na republičkom nivou znači da je sns svakako dobila izbore. Tu je pokradeno bar 10 mandata usled neažurnog i štelovanog biračkog spiska, zapravo ne može se proceniti koliko. Sve i da nisu dolazili Bosanci nego da su svi glasali u Srpskoj, opet bi rezultat za republiku bio isti.
    Međutim, slika za BG se drastično menja gde su pored bosanaca glasali i lokalno preseljeni glasači pa plus oni koji su tražili da glasaju od kuće, staračkih domova, umrli, stranci…birački spisak je štelovan preko BIA u sadejstvu sa MUP
    dakle pokradeno vidi se iz aviona.

    Sada SPN kalkuliše da li je ipak bolje uzeti mandate za republiku a za BG insistirati na ponavljanju izbora uz pomoć EU.

    Mislim da je to duboko nemoralno pa i štetno iz više razloga. Kako će EU da gleda na opoziciju koja se miri sa polovičnom krađom uz obrazloženje da je bolje ništa nego išta. Plus toga, dolazi rešavanje Kosova za koji mesec pa zašto onda pružiti alibi diktatoru za tako nešto, neka se sam čupa iz gliba u koji je upao.

    Ovako, treba ostati dosledan i insistirati na ponavljanju svih izbora uz strogu međunarodnu kontrolu po svim aspektima izbornog procesa i sređivanje medijske scene.
    Narod će onda biti uz opoziciju, u suprotnom podrška ima da im se prepolovi a dozvoliće sebi da opet budu šikanirani u Skupštini uz konstantan spin da im je stalo samo do skupštinskih privilegija.

  2. Ako ne uzmete mandate pripašće sledećem rangiranom. Opozicija će pokloniti većinu! Niko se neće uzbudjivati, jer ako Kurti sa 3% izlaznosti postavlja gradonačelnika, što ne bi i neko drugi ako je izlaznost 56%?
    Ajmo malo pameti!

  3. Srpsko ogledalo: CCCC pa partizani i cetnici, Titove sluge i protivnici, Milosevic i Kosovo , Vucic i opozicija. Farbanje izraza izrazom ispred izraza; “privremeni ispred rada “; “takozvano ispred Kosova“ itd. jezicka resavanje problema. I gramatika od IMENA Srbija i Srbi na PRIDEVE “srpski“ sa “prisvojnm“ sugestijom ;
    dominacija “srpskoj jezika“ zamisljenog kao privatnu svojinu pa
    cak i “srpska imovina“ po zemljinoj kugli. Spremni da ginu za
    Kosovo od koga je vecina pobegla. A smeju se Zelenskom i
    Ukrajincima. Ne priznaju nista sto im se ne svidja.

  4. Nista vise ne razumem.
    Prvo ste bojkotovali izbore pa ste na tacni sve dali SNS u i sada hocete da ucinite to isto sa Beogradom.
    Ko vam daje za pravo da poklanjate Beograd iz svojih politickih i sujetnih razloga.
    Jel to neki dogovor sa SNS om i Vucicem?
    Mi smo vas birali da odbranite Beograd.

  5. Vojvodina
    Zašto nas i izbore u Vojvodini gurate u probleme Beograda. Zašto uvek preko naših leđa ,čak i sada kada se kod nas ništa nije desilo. Jel opet hoćete naše žito u Beograd

Ostavite komentar


Politika

Opozicija tvrdi da ne zna ko je pozvao Milorada Dodika da učestvuje u radu parlamenta Srbije: To je grubo kršenje Poslovnika 10

Opozicija tvrdi da ne zna ko je pozvao Milorada Dodika da učestvuje u radu parlamenta Srbije: To je grubo kršenje Poslovnika

"Poslanici Skupštine Srbije nisu bili obavešteni da će Milorad Dodik, predsednik Republike Srpske prisustvovati sednici parlamenta na kojoj bi trebalo da se usvoji Deklaracija koja je usvojena na svesrpskom saboru. O njegovom prisustvu saznali smo iz medija. To je grubo kršenje poslovnika Narodne skupštine, ukoliko mu bude data reč", kaže za Danas Danijela Nestorović, poslanica Ekološkog ustanka.

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.