Đilas kritikuje Tuska zbog pisma podrške Vučiću

Ostavite komentar


  1. Tamte za kukuriku…!!!
    Đido Tanji Fajon , A.v. Tusku …
    Što je napisano protiv vlasti ; medija ; novina – zna Eu sve to , bolje nego naša BIA
    .Imaju oni ovde svoje agente ; ljude ; doušnike ( svih boja i … ). Ovakvi nastupi ka EU su nepotrebni , kontraproduktivni i … loši po Srbiju.
    Vuk Jeremić je već upozoravao na isto – ne radi se to javno i nepolitični .Postoji mesto i način , a ne – dobošarenje.

    1. Produktivno bi, verovatno, bilo da pričekamo dok AV umre prirodnom smrću u dubokoj starosti? I tako bi bilo dobro za Srbiju? Tačno je da postoji „mesto i način“, ali opozicija nema šta da pokloni EU što AV već nije obećao, tako da za nju podrške neće biti osim ako AV prekrši obećanje.

  2. Uspeh dolazi ljudima koji ne gube vreme na poređenje sa tuđim postupcima već su snažni, uporni, istrajni i veruju u sebe. Đilas samo zna da kritikuje druge, ja još ne znam da li on ima neku politiku ili je promenio profesiju u kritičara? Kako bilo čija snažna podrška dobroj politici nekome može da smeta? Jel on smatra da samo on ima pravo da misli, kritikuje? Odavno sam naučena da poštujem neistomišljenike. A kad god imam sopstvene ciljeve ja ih poštujem i ne primećujem.

    1. Pozitivne kritike. Pa i na predhodnim izborima su ga hvalili :klinton, bler i šreder. Tebi to u redu.

  3. Postaje neizdrzljiva funkcionerska kampanja nedelju dana pred izbore. I kako da narod glasa za vucica kad je onvec izglasan, valjda na broju 1 u listicu treba da stoji ime stranke?

    1. Aha, neizdrzljiva, bas. Samo, nisu predsednicki izbori u nedelju. Ne moze da se glasa ,za Vucka’. Za njega cete glasati na predsednickim. Posto je vec licno, u medjuvremenu mozete samo Zucka da posaljete na smetliste politicke istorije. Gde mu i jeste mesto.

    1. URADIO ZA NAS: VODIO 5 RATA posle koji smo bombardovani, vratio nas 50 god. unazsd. Za to vreme sa 22 god. dobio stan 120 m2, obezbedio decu i unucice.

  4. Bravo. Kratko, jasno i tacno. Nadam se da ce bar nesto od navedenog gospodinu Tusku doci u pamet.

  5. Đilas definitivno ne može niže pasti. Ide okolo naokolo i kao neka tetka gura nos gde mu nije mesto i daje svoja mišljenja koja apsolutno nikome nisu važna i koja niko ne uzima za ozbiljno.

  6. Đilasova prljava kampanja protiv Aleksandra Vučića može samo loše da mu donese. Pljuje čoveka koji radi danonoćno da bi svima obezbedio bolji život.

    1. Ovo moze da se napise samo brzim cukanjem po tastaturi, bez gledanja. Jer ako se svesno razmislja o tome sto se pise moze doci do pregrevanja botovog sistema usled prevelikog odudaranja od realnosti. ‘Radi danonocno da bi SVIMA obezbedio bolji zivot’. Au bre.

  7. Ovaj čovek zbog svoje nemoći, sujete i ega ume samo da širi mržnju i nepoštovanje. A ne komentariše za koliko je on zadužio Beograd dok je bio gradonačelnik? I na kojim su projektima puleni njegove stranke kao nosioci vlasti u beogradskim opštinama dok je on bio gradonačelnik prali i krali novac građana?

    1. Promasili ste temu. Treba da kazete i da AV nije krao, da je on posten. Inace ispada kao da priznajete da nije, a pravdate to time sto je i neko drugi mozda neposten. Kazem mozda posto pretpostavljam da nemate nikakve podatke i dokaze osim neutemeljenih razmetanja sa stotinama miliona evra koje spominju AV i pacici.

    2. Onda, Joco, nema druge vec se moras i ti cuditi sto na politickoj sceni Srbije postoje i oni (koje i ti sigurno odlicno znas!) koji, iako poseduju ogromnu – moze se cak reci, nicim ogranicenu – moc, itekako sire mrznju i nepostovanje… Cudnovato, tesko objasnjivo, zar ne, Joco?

  8. Tusk je jedan birokrata za koga niko nije glasao da bude na toj poziciji u EU i drzao je bukvice jednoj Britaniji on cija Poljska i dan danas crpe milijarde iz EU fondova. Tuskova rec ne znaci nikome nista.
    Mozda bi mogao da se zapita zbog cega precednik nije obezbedio ravnopravniju borbu a ne da u stilu Erdogana promovise samo svoju stranku svuda svo vreme ne dopustajuci opoziciji nijedan minut na TV.
    Istovremeno gradovi Srbije se divlje razvijaju nestaju poslednji parkici poslednji potoci i reke se oduzimaju od gradjana i koriste za privatne svrhe Vucica i njegove stranacke hijerarhije.
    Tuska nije briga za Srbiju i ovime samo pokazuje kako nema nimalo kompetencije za taj polozaj.

  9. Sve pobrojano je na mestu, pismo odlično sročeno. Ako ništa, bar da se zna za 10-20 godina na kojim je pozicijama ko bio – mislim i na opoziciju i na EU garnituru. Zašto svi ostali iz opozicije ne rade nešto slično nego ćute?

  10. Sve je manje onih Koji u govoru koriste postapalicu Djilas.Bojkot para vredan,aa?

  11. Da li je Đilas pozvan i dovoljno kvalifikovan da drži predavanje Tusku? Mislim da nije. A vi šta mislite?

  12. Koju težinu ima kometar i zapažanje Đilasa a koj Tuska; sami procenite.

  13. Djilas nasao da komentarise i poruku Donalda Tuska, coveka koji je bio predsednk Evropskog parlamenta u dva mandata, intelektualac vrhunski. Nebuloza

  14. E, ako mu je rekao, sve od reci do reci rekla-kazala, samo da je Tusk glup i da nema ssvoje izvore informisanja

  15. Pa šta je Đilas očekivao,da neko podrži njegov savez za šerpe.Neozbiljan je.

  16. I moja malenkost misli da je ovo pismo vise urusavanje kredibiliteta Dragana Djilasa,no tog omrazenog A Vucica.

  17. Meni jednostavno nije jasno zašto Đilas kritikuje Tuska? Zašto on baš njemu smeta?

  18. Đilas priča jedno radi drugo misli treće. Mislim nemam reči za ovakvo ponašanje jednog čoveka.

  19. Ja bih samo pitao Đilasa čemu kritike i ovakvo ponašanje.

  20. Djilas nasao da komentarise i poruku Donalda Tuska, coveka koji je bio predsednk Evropskog parlamenta u dva mandata, intelektualac vrhunski. Nebuloza

  21. Da sam gradjanin EU stvarno bi se zapitao zasto placam opskurnog lika poput Tuska. Retko pokvaren i namazan lik. Sram ga bilo.

Ostavite komentar


Politika

"Kako verovati nekome kome ne veruju ni njegovi birači": Profesor Oliver Tošković o pozadini protesta protiv iskopavanja litijuma 6

„Kako verovati nekome kome ne veruju ni njegovi birači“: Profesor Oliver Tošković o pozadini protesta protiv iskopavanja litijuma

Protesti protiv iskopavanja litijuma i šire mape potencijalno novog rudarenja po Srbiji se vezuju za ekologiju i pitanja zdrave životne sredine, iako su problemi iza njih dublji i vezani su za (ne)funkcionisanje države Srbije. Naime, ma koliko da nas brinu pitanja životne sredine, a naravno da bi trebalo da nas se tiču, jednostavnije rešenje bi bilo da se obratimo nekoj nadležnoj instituciji - kaže za Danas Oliver Tošković, profesor na Filozofskom fakultetu u Beogradu.

Naslovna strana

Naslovna strana za 31. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.