(VIDEO) Šta Dragan Đilas kaže o proteklim lokalnim izborima?

Ostavite komentar


  1. Nisam izašao na glasanje jer se slažem sa tim da pod ovim uslovima nema smene vlasti. Doći će do zadovoljenja ličnih potreba stranaka i političara, kojima će Vučić dati kosku.

  2. Žao mi je Dragane što ću Vas i „nezaboravljene asove“ iz 90-ih godina prošlog veka (Tadić. Živković, Čedomir Jovanović, Jeremić, Čanak i sl.) razočarati – neće naredne 4 godine biti ni ovakvih farsi od juče a kamoli nečega što podseća na legalne izbore. I zato pažljivo svi „krckajte“ sve što će priticati od „projekata“ (EXPO, dalji urbicid i reketiranje žitelja Beograda) plus apanaža u nazovi narodnoj skupštini gde ste kao i ovi „borbeni“ samo dekor pobedničkim „avetima“ iz 90-ih godina prošlog veka iz kojih će Srbija izaći tek potpunom propašću. A „plen“ (Beograd) će valjda moći da za to vreme isfinansira sve te vaše talove, dilove i „ugrađivanja. Ostajte u dobrom zdravlju i u neslavnim poglavljima novije srpske istorije.

  3. Treba se samo setiti 1997 godine. Tad su 88 dana bili protesti, 96 na 97 godinu. I posle osvojenih izbora u najvecim gradovima i pobednicke inercije dolaze 97 u septembru parlamentarni izbori na kojim bi sigurno Milosevic definitivno pao te godine. Ali Djindjic bojkotuje te izbore uz ogromnu kampanju jer nije mogao da se dogovori sa Vukom Draskovicem oko podele vlasti. Vaznije je bilo da Vuk ne dobije nego da Milosevic padne. Verovatno ne bi bilo bombardovanja ni gubitka Kosova i ko zna jos cega ali takvi su nasi politicari. Od tad pa do sad nista se nije promenilo i skoro nece.

  4. Posto mi niste objavili komentar od jutros,ja cu ponoviti! Moze li neko ovom coveku da objasni da se skloni i da je dosadio i Bogu i narodu a pritom sam opozicija!!

  5. Vučić je oduševljen Djilasovim stavovima i njegovom sabotažom izbora.
    Ako verujete da će vučić „dati“ bolje izborne uslove za 5-6 meseci u velikoj ste zabludi.
    I bojkot izbora pre 4 godine je bila glupost.

  6. I da je cela opozicija učestvovali, opet bi bilo isto. Samo bi prevara i kradja bile veće. Naivan je ko misli drugačije. Meni se sve više čini da pojedincima iz opozicije izbori služe da posle praznih poslovnih biografija predju iz statusa vecitih studenata na položaj uvaženih poslanika.

  7. Ни једну диктатуру нису сменили избори. Мења се кад сренџерима, који увели диктатуру, то одговара. Да ли су то каубоји или швабе, нама је исто. Странац је странац. Само гледа свој интерес, а уби се лажући да смо му ми приоритет. Вазда било и биће.

  8. Sta i kako mislis da ce SNS ikada izaci na prave demokratske izbore. Sa njima se treba stalno fajterski boriti. Biram borbu.

  9. Nije pozivao na bojkot? Ako ste zaboravlili, idite na pretraživače na sajtovima i ukucajte reč „Đilas“ i pročitajte koliko i kakvih je izjava, intervjua i saopštenja g.Đilas dao u poslednjih mesec dana o beogradskim izborima. Tačno je, nije rekao „Pozivam na bojkot“, ali ako njegove izjave nisu bile poziv na bojkot onda je i grčko-slovačka stranka na Savskom vencu sa ukupno 5 kandidata od toga 0 Grka i 0 Slovaka na njoj zaista manjinska stranka.

  10. Nije on za bojkot, on se samo zalaže da se ne izađe na izbore!? Ovaj čovek je potpuno izgubio kompas. Možda postajem paranoičan ali… Đilas je pametan i uspešan čovek a već 12 godina svaki njegov potez kao da ide na ruku vučiću. A da se može, može se. Niš je dokaz.

Ostavite komentar


Politika

ZLF: To nije budžet Beograda, to je običan papir 10

ZLF: To nije budžet Beograda, to je običan papir

Šefica Odborničke grupe Zeleno-levog fronta i Pokreta slobodnih građana Natalija Stojmenović izjavila je danas pred sednicu Skupštine Beograda da se danas ne usvaja budžet grada sa idejom i vizijom, već običan papir koji pokazuje da osnovne stvari Beograđani u 21. veku i dalje neće dobijati.

Naslovna strana

Naslovna strana za 1. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.